Henk Vonhoff (VVD)

Henk Vonhoff (VVD)

22 juni 1931 - 25 juli 2010

Erelid van de VVD

VVD-coryfee Henk Vonhoff is zondagochtend na een kort ziekbed overleden. Dat heeft de VVD maandag namens de familie bevestigd.

Vonhoff was in de jaren zestig en zeventig onder meer lid van de Tweede Kamer en twee jaar staatssecretaris van Cultuur. Vonhoff was in 1971 kandidaat voor het fractievoorzitterschap van de VVD in de Tweede Kamer, maar moest het afleggen tegen Hans Wiegel.

Van 1974 tot en met 1980 was hij burgemeester van Utrecht en van 1980 tot 1996 commissaris van de Koningin in Groningen. Vonhoff is 79 jaar geworden.



Vonhoff was ook na zijn actieve politieke carrière een invloedrijk VVD'er, die zich op partijcongressen nadrukkelijk manifesteerde. Met zijn karakteristieke stemgeluid en mooie volzinnen trok hij altijd de aandacht.

Drie jaar geleden bemiddelde hij samen met collega-ereleden van de VVD Erica Terpstra en Frits Korthals Altes nog in het conflict tussen de VVD-leiding en Rita Verdonk.

Die was toen door fractievoorzitter Mark Rutte uit de fractie gezet, maar ze weigerde haar Kamerzetel op te geven en wilde ook lid van de VVD blijven.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         21 t/m 20 van 20
< Vorige        1 2 
Dit register is aangemaakt door:
Nick
op 26 juli 2010

Contact met beheerder >
Contact met Nick:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Henk Vonhoff (VVD)

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto