Rian de Waal

Rian de Waal

8 mei 1958 - 25 mei 2011
In de avond van woensdag 25 mei is pianist Rian de Waal thuis in het bijzijn van zijn familie overleden. Rian is 53 jaar geworden. Hij wordt woensdag 1 juni in besloten kring begraven.

Rian de Waal brak in 1983 internationaal door als concertpianist met het behalen van de finale van het Koningin Elisabeth-concours in Brussel. Hij was een veelzijdig en gedreven musicus die op podia over de hele wereld heeft gespeeld. De laatste jaren combineerde Rian zijn optredens met het docentschap aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het organiseren van diverse festivals. In 2006 nam hij de functie op zich van artistiek directeur van het Peter de Grote Festival in Groningen. Daarnaast was hij samen met zijn vrouw Marion van den Akker de grote motor achter het Rhijnauwen Kamermuziek Festival. Ook bouwden zij samen in het Drentse Valthermond een bloeiende concertboerderij op.

Radio 4 Viertakt brengt op vrijdag 27 mei een eerbetoon aan het werk en leven van Rian de Waal.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         281 t/m 300 van 364        Volgende >
Weer een mens, die ons te vroeg ontvalt. Een die zich persoonlijk inzette voor een betere maatschappij. Ik genoot van hem als lid van het tv-panel bij de Kon. Elisabeth-piano concoursen.
Waar hij nu zal zijn, kan hij nooit meer pijn lijden. Een mooie maar magere troost. 
Op 27 mei 2011
om 9:34 getekend door:
B... .R.u.i.g.r.o.k.
Dit is niet ok
Ik heb Rian drie keer mogen meemaken in een optreden; als beginnend pianist in en jonge-talenten circuit, vlak na zijn zijn succes in Brussel en nog niet zo lang geleden, terwijl hij toen al leed, zoals nu blijkt, aan kanker. Hij was een fantastisch pianist en een aangenaam mens. Nederland lijdt een enorm muzikaal verlies! Ik wens zijn familie en vrienden veel steun toe! 
Op 27 mei 2011
om 9:33 getekend door:
J.a.n. .B.r.o.e.k.h.u.i.z.e.n.
Dit is niet ok
Een bijzonder begaafde pianist met vele talenten.
Onze kinderen hebben door hem kennis gemaakt met het pianospel tijdens de koffie-concerten in de Vereeniging in Nijmegen in de tachtiger jaren 
Op 27 mei 2011
om 9:30 getekend door:
B.e.n. .e.n. .M.i.a. .K.e.m.p.e.r.
Dit is niet ok
als bilthovenaar heb ik hem leren kennen aan het begin van zijn carriere.Naast zijn wonderlijk pianospel,was hij een opvallend aardig persoon. Ook ik treur om de, veel te vroege, dood van zo'n begaafd en inspirerende musicus.Ik wens zijn naasten veel sterkte.
rob willemsen 
Op 27 mei 2011
om 9:26 getekend door:
r.o.b. .w.i.l.l.e.m.s.e.n.
Dit is niet ok
We verliezen in hem een groot meesterpianist in de traditie van de Gouden Eeuw van de piano. Wat me altijd bij zal blijven zijn de magistrale vertolkingen van de Godowsky bewerkingen en transcripties waaronder de Passacaglia. Ook zijn grote verdiensten voor de transcripties heeft dit vergeten genre min of meer teruggegeven aan een grote schare liefhebbers. Een groot verlies voor de muziek. Ik wens de familie alle sterke toe met dit moeilijk te accepteren verlies. 
Op 27 mei 2011
om 9:20 getekend door:
G.a.b.r.i.ë.l. .v.a.n. .W.e.r.s.c.h.
Dit is niet ok
Een groot verlies voor pianospelend nederland. Ik wens de familie heel veel sterkte toe!

Aletta Sebus 
Op 27 mei 2011
om 9:17 getekend door:
A.l.e.t.t.a. .S.e.b.u.s.
Dit is niet ok
Familie,

Heel veel sterkte de komende tijd.

Heel veel dank wat Rian - jullie- voor de muziekwereld hebben gedaan. In het bijzonder ook dank voor de oprichting en tot bloei brengen van de concertboerderij in Valthermond. Wij zijn jullie er dankbaar voor. 
Op 27 mei 2011
om 9:17 getekend door:
g...p.l.a.a.t.j.e.
Dit is niet ok
Nog niet zo lang geleden las ik een interview met Rian in het Volkskrant Magazine en was geschokt te lezen dat hij zo ziek was. Mijn man en ik hoorden hem spelen tijdens het Koningin Elizabeth Concours in 1983 en waren erg onder de indruk. Daarna hebben we nog eens een concert bijgewoond in kasteel Maurick, prachtig was dat.
Zojuist op weg naar mijn werk op Radio 4 nog een korte tribute gehoord en naar een transcriptie geluisterd. Een brilliant pianist, en veel te jong om nu al te moeten sterven.
Wat een groot verlies voor zijn familie en voor muzikaal Nederland. Ontzettend veel sterkte gewenst. 
Op 27 mei 2011
om 9:16 getekend door:
C.a.r.l.a.
Dit is niet ok
Een groot musicus is nu niet meer aanwezig.

Ik wens de familie van Rian sterkte in deze moeilijke tijd-het gemis zal altijd blijven. 
Op 27 mei 2011
om 9:16 getekend door:
L.y.a. .V.i.s.s.e.r.
Dit is niet ok
RIP Rian! Veel sterkte aan de familie en vrienden.
Dimitri
Pianoforum.be 
Op 27 mei 2011
om 9:13 getekend door:
D.i.m.i.t.r.i.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte en liefde toegewenst. We mogen dankbaar zijn dat zo een groot pianist heeft bestaan,hij heeft veel toegevoegd aan de muziek.hij is nu bij god. 
Op 27 mei 2011
om 9:12 getekend door:
M.a.r.l.e.e.n.
Dit is niet ok
Virtuoos pur sang,
R.I.P. 
Op 27 mei 2011
om 9:11 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e. .L.o.s.s.c.h.e.r.
Dit is niet ok
wat een groot verlies. 
Op 27 mei 2011
om 9:09 getekend door:
m.a.r.i.e.k.e. .d.e. .b.r.u.i.j.n.
Dit is niet ok
Lieve Marion en Nina (de buurtjes),
De herinnering aan de recital die Rian gaf in jullie studio in Hilversum, om het huwelijk van mijn ouders te vieren, staat mij nog goed voor de geest. Helpen op het Rhijnauwen Festival, een heel goed en diepzinnig gesprek met Rian vorig jaar in de tuin bij mijn ouders. Het verdrietige bericht dat het niet goed ging met Rian en dan gisteravond een belletje van mam dat het voor Rian voorbij is. Dat hij er niet meer is, is een groot verlies. Heel veel sterkte toegewenst om de komende tijd het hoofd te bieden. En heel veel liefs, jullie drieen zitten bij veel mensen, en ook bij mij, diep in het hart.

Priscilla 
Op 27 mei 2011
om 9:09 getekend door:
P.r.i.s.c.i.l.l.a.
Dit is niet ok
Beste familie,
Verscheidene keren ben ik in de conceretboerderij in Valthermond geweest.Na een concert nog eens met hem gepraat.Een innemende persoonlijkheid die ook de tijd nam voor zijn publiek!Ik wist niet dat hij ziek was.Daarom schrok ik toen ik in het journaal hoorde dat hij was overleden.Ik zal hem herrineren als een goed musicus en fijn mens.Familie, ik wens jullie allen heel veel sterkte toe de komende tijd!

Ruud Vogel 
Op 27 mei 2011
om 9:08 getekend door:
R.u.u.d. .V.o.g.e.l.
Dit is niet ok
Hij heeft op ons een diep indruk achtergelaten tijdens het Rhijnauwen Kamermuziek Festival, waar ook een podium was voor hele jonge pianistjes. Wat een bijzondere man en wat zonde dat hij er nu niet meer is. 
Op 27 mei 2011
om 9:07 getekend door:
m.a.a.i.k.e. .b.e.c.k.e.r.s.
Dit is niet ok
Ontroerd en stil werd ik van het bericht van zijn overlijden.Het verlies van zo'n groot pianist en ongetwijfeld lief mens vervult me met spijt.
Wat ontzettend verdrietig dat zijn familie en vrienden hem moeten missen.
Heel veel sterkte.

Dorke Huijbregts 
Op 27 mei 2011
om 9:05 getekend door:
D.o.r.k.e. .H.u.i.j.b.r.e.g.t.s.
Dit is niet ok
Beste familie

Rian heeft altijd iets bijzonders voor mij betekend. Ik kan mij nog goed herinneren hoe we in 1974 op onze middelbare school in Utrecht het muzikale intermezzo op een ouderavond mochten verzorgen. Rian speeld de sterren van de hemel met o.a. een Chopin etude, hoe we samen een Spaanse dans van Moszkovski speelden en hoe hij mij aanwijzingen gaf om van noten Muziek te maken. Toen al een bijzonder mens.

Ik wens jullie alle sterkte toe om dit verlies te dragen.

Gerbrant van Vledder 
Op 27 mei 2011
om 9:04 getekend door:
G.e.r.b.r.a.n.t. .v.a.n. .V.l.e.d.d.e.r.
Dit is niet ok
Beste partner, familie en vrienden van Rian,

van harte gecondoleerd en veel sterkte gewenst bij het dragen van dit verlies. 
Op 27 mei 2011
om 8:59 getekend door:
P.i.e.t.e.r. .v.a.n. .H.e.r.w.a.a.r.d.e.n.
Dit is niet ok
Lang geleden was ik op een schoolfeestje van broer Gijs bij de familie de Waal thuis. 's morgens werden we gewekt door het pianospel van Rian. Ik werd er door geraakt en sinds die tijd is de klassieke piano muziek bij mij favoriet. Vaak liet ik vallen waar die fascinatie vandaan kwam.. en dan nu dit bericht...Ik wens de famile sterkte toe 
Op 27 mei 2011
om 8:56 getekend door:
D.i.c.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 19      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Carel Braak
op 26 mei 2011

Contact met beheerder >
Contact met Carel Braak:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Rian de Waal

U kunt van dit register en de toegevoegde condoleances zelf een boekje maken en laten drukken. Meer info >

Nieuw boekje maken >
Hieronder vindt u de reeds gemaakte boekjes van dit register:
Rian de Waal
Boekje gemaakt door: Carel Braak met 78 pagina's
Bekijken en/of nabestellen >
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto