Johan Cruijff Foto: Youtube

Johan Cruijff

25 april 1947 - 24 maart 2016

De beste voetballer aller tijden is niet meer.

Hendrik Johannes (Johan) Cruijff was een Nederlands profvoetballer en voetbalcoach.

Cruijff wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. In 1999 werd hij door de IFFHS verkozen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw. Bij de verkiezing van Wereldvoetballer van de twintigste eeuw eindigde hij als tweede achter Pelé. De voormalige aanvaller en spelverdeler werd met name geroemd vanwege zijn techniek, startsnelheid, handelingssnelheid en spelinzicht. Drie maal werd hij verkozen tot Europees voetballer van het jaar en ook won hij drie keer de Europacup I. Dit laatste deed Cruijff met Ajax, waar hij gold als de leider en ster van het elftal. In 1974 bereikte Cruijff als aanvoerder van het Nederlands elftal de finale van het WK, waarin met 1-2 werd verloren van West-Duitsland.

Na een twintigjarige carrière als voetballer, waarin hij als prof voor clubs in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten speelde, legde Cruijff zich in 1985 toe op het trainerschap. Zonder de benodigde diploma's werd de oud-speler trainer bij Ajax en met de Amsterdammers won hij twee KNVB bekers en de Europacup II. Nadat Cruijff begin 1988 ontslag nam bij Ajax, werd hij trainer bij zijn voormalige werkgever FC Barcelona. Daar formeerde hij een succesvol elftal dat de geschiedenisboeken inging als het Dream Team. Hoogtepunt tijdens zijn verblijf bij de Catalanen is de winst van de Europacup I in 1992. Na zijn ontslag in 1996 beëindigde Cruijff zijn trainerscarrière maar bleef hij invloedrijk bij zowel Ajax als Barcelona. Hij ging zich vanaf dat moment inzetten als weldoener en richtte diverse maatschappelijk betrokken instellingen op, die zich met name richten op jongeren en sport. Daarnaast bleef hij bij het voetbal betrokken, onder andere als analyticus, ambassadeur, adviseur en columnist. In 2009 besloot Cruijff het trainerschap opnieuw op te pakken toen hij werd benaderd voor het bondscoachschap van Catalonië. Deze functie vervulde hij tot en met 2013. Daarnaast had Cruijff van juni 2011 tot april 2012 zitting in de raad van commissarissen van Ajax.

Cruyff overleed aan de gevolgen van longkanker.

Bron: Wikipedia.org


Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         1121 t/m 1140 van 7356        Volgende >
Johan bedankt. Rust zacht. 
Op 27 maart 2016
om 3:09 getekend door:
R.i.c.k. .v.a.n. .L.e.n.t.
Dit is niet ok
wij wensen alle nabestaande heel veel sterkte toe johan topper rust zacht we zullen je missen 
Op 27 maart 2016
om 3:00 getekend door:
k.o.o.s. .e.n. .r.i.m.m.i.e.
Dit is niet ok
je bent en blijft m'n held rust zacht Johan en bedankt voor alles wat je hebt gedaan 
Op 27 maart 2016
om 1:47 getekend door:
M.a.r.k.
Dit is niet ok
Dankjewel 
Op 27 maart 2016
om 1:46 getekend door:
C.a.r.l.o. .B.a.l.e.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Rust zacht Godfather van het voetbal, familie en vrienden heel veel sterkte toegewenst... 
Op 27 maart 2016
om 1:29 getekend door:
J.i.t.t.y. .W.a.n.s.i.n.k.
Dit is niet ok
De familie en vrienden, heel veel sterkte. Johan je bent en blijft een Legende. Van thuis uit heb ik moeten leren wat voetbal is, ik begreep toen niet, maar later begreep ik dat Logisch is.. Ik ben blij dat dit mijn leven op voetbal gebied heeft bepaald. Maar als mens betekende jij misschien nog veel meer dan dat!! Rust zacht Johan. 
Op 27 maart 2016
om 1:21 getekend door:
B.e.n.n.y. .o.o.s.t.e.r.v.e.e.n.
Dit is niet ok
Jij bent Ajax, jij bent de Beste!

Rust zacht Johan... 
Op 27 maart 2016
om 1:15 getekend door:
A.n.d.y.
Dit is niet ok
Lieve Johan, ik woon vlak bij El Montanyà bij Aiguafreda, waar je zo graag kwam. Ik heb je daar leren kennen, en net als jij, vluchte altijd van de mooie -maar altijd drukke- Barcelona om hier bij de prachtige natuurgebied van Montseny je rust te vinden. Net als Carles Reixach of zelfs Pep Guardiola's wens om ooit die kant te komen.

jij zei dat je hier, in El Montanyà, je thuis voelde en daaroom weet ik zeker dat hier is ook, waar je nu gaat rusten: onder een mooie boom omring door die Montseny bergen waar jij je zo gelukkig voelde, en waar ook je hele dierbaar familie zit voor een paar dagen. Samen tot rust komen.
ik ben jouw dankbaar voor de liefde dat jij voor ons land altijd heb gevoeld: voor Catalonie. Voor je meevoelen in onze strijd tegen de spaanse bezeting, omdat je zei altijd dat we ooit vrij van Spanje zullen zijn. Omdat jij in ons land -die je ook "jouw"land voelde-heb altijd gestreijden om die onafhankelijkheid, en beweerd dat als ooit zover is, zal jij een goede fles Cava leeg drinken om het te vieren!
Ik belooft, Johan, dat die eerste dag van vrijheid van Spanje,ik 2 Cava zal openen. Eenthe voor een vrije Catalonie en de tweede om jouw!
Gràcies Johan, pel teu amor cap al nostre pais, Catalunya. Gràcies per sentir-te català. Gràcies per voler restar aqui a la nostra terra, amb la teva estimada familia i amb tots nosaltres.
No t'oblidarem mai Johan!
Catalunya serà independent i tu hi seràs al Montanyà amb nosaltres.
T'estimem. 
Op 27 maart 2016
om 1:19 getekend door:
G.e.m.m.a.
Dit is niet ok
Bedank voor alles Johan . Jij hebt ons tevroeg verlaten wij gaan jou heel erg missen . Een fijne reis ? 
Op 27 maart 2016
om 1:04 getekend door:
S.e.r.g.e. .E.
Dit is niet ok
Johan. Wat ben ik blij dat ik vorig jaar nog met jou op de foto mocht bij de Cruijffoundation in het Olympisch stadion. Ik ga je.missen als voetballer maar ook als een hartelijk persoon.ik wens jou familie heel veel sterkte toe. 
Op 27 maart 2016
om 1:06 getekend door:
E.r.n.a.
Dit is niet ok
Bedankt voor alle mooie momenten. Mijn leven is door jou zijn, mooier gekleurd. Ik weet zeker dat -mocht er zoiets als leven na de dood bestaan, mijn vader je opzoekt en zal zeggen.. "Bedankt Cruijffie, jij was en blijft de grootste voetballer ooit. Jij bent voetbal!" 
Op 27 maart 2016
om 1:02 getekend door:
R.o.l.a.n.d. .H.a.i.n.j.e.
Dit is niet ok
Johan, zonder jou geen voetbal, ik kan het me niet voorstellen. Desondanks ga ook ik door op de door jou gepredikte weg; je bent net zo goed of zo slecht als je denkt dat je bent! RIP 
Op 27 maart 2016
om 0:53 getekend door:
R.e.n.e. .L.a.n.d.e.r.
Dit is niet ok
Joh Cruijff je was veel meer dan de beroemdste sportman. De wereld begreep dat jij een van de weinige geniën was die gewoon, gewoon (eerlijk) bleef. Zelfs ook nog gewoon een trouwe vader en echtgenoot. Wij waren op de donkerste plekken dezer aarde en al in 1975, maar ook nadien nog ca 4 x in de Bush, opende jouw naam toen reeds (tot onze stomme verbazing) bij de douaniers de grenzen. Diepe dank dat jij zoveel mensen ontspanning, plezier en geluk op kunnen geven. Rust in vrede groot Scharminkel uit betondorp! 
Op 27 maart 2016
om 0:55 getekend door:
F.a.m. .A.p.p.e.l.m.a.n.,. .A.l.m.e.r.e.
Dit is niet ok
Bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend en gedaan hebt. We zullen je nooit maar dan ook nooit vergeten. Bedankt jc14. 
Op 27 maart 2016
om 0:55 getekend door:
R.o.b.e.r.t. .N.a.t.t.e.k.a.a.s.
Dit is niet ok
R.I.P. johan, respect 
Op 27 maart 2016
om 0:52 getekend door:
j.a.n. .p.o.s.t.h.u.m.a.
Dit is niet ok
R.I.P. 
Op 27 maart 2016
om 0:52 getekend door:
H.e.n.n.y.
Dit is niet ok
Een groot sportman en persoonlijkheid is niet meer. 68 jaar...een 6 en een 8 maken 14.
Zijn voetbal vaardigheden waren geweldig en fenomenaal. Zijn uitspraken waren legendarisch. Veel meer dan alleen een voetballer. Hij was een icoon van Nederland.
Johan, bedankt voor alle mooie momenten
We zullen je missen 
Op 27 maart 2016
om 0:40 getekend door:
H.e.n.k. .K...
Dit is niet ok
Lieve Johan

Voor mij was je een geweldige man om naar te luisteren, kon wel uren naar je luisteren. Als ik aan Catalonië dacht verbond ik jou hier altijd mee, voor hun ben je zo belangrijk geweest dat is geweldig, voor Barça voor Ajax voor Feyenoord en zelfs America. Wat ik zo bijzonder aan jou vond is je bent altijd je zelf gebleven. Je was zo goed met je goede doelen voor arme kinderen, ook zoals in Afrika. Jij bracht mensen geluk met je talent.

Ik zelf heb ook kanker gehad gelukkig gaat het nu goed maar weet wat je doorstaan hebt hier in was je voor mij ook groot voorbeeld, en was daarom ook extra verdrietig en kwaad deze week. Jij verdiende zoveel meer, maar nu hebben ze je nodig in de hemel vriend waar jij thuis hoort bedankt voor al je mooie momenten, bedankt voor alles, Nederland, Spanje, de wereld gaat jou missen.

Rust zacht.

Via deze weg wil ik zijn familie, vrienden en alle mensen die van hem hielden sterkte wensen... 
Op 27 maart 2016
om 0:34 getekend door:
R.a.m.o.n. .H.o.f.m.a.n.
Dit is niet ok
"Elk nadeel heb zn voordeel"
Behalve dat jij ziek bent geworden, dat was niet zo voordelig en heeft vele nadelen gekend :(

De enige echte nummer 14.
Voor altijd. Dat was * Johan Cruijff * ? in mijn hart, in mijn gedachten. Vanaf klein meissie van jouw onweerstaanbare bijzondere talent mogen genieten. En nog genieten van alles wat je nalaat. Vooral je taalkunsten, die blijven gelukkig altijd bestaan!
Ook ik zal je never en nooooit niet vergeten Cruijffie! R.i.p. ? 
Op 27 maart 2016
om 0:31 getekend door:
K... .M.e.i.j.e.r.
Dit is niet ok
Beste Johan,

Ooit heb ik jou mogen ontmoeten in Barcelona. Je had gehoord dat er een amateurclub uit Nederland een bezoek bracht aan de club Barcelona. Je verliet de training en liet die over aan je assistent om even een bezoek te brengen aan ons. Je nam ons mee naar de bestuurskamer en nam uitgebreid de tijd om met iedereen even te praten, op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Het is en was een dag om nooit te vergeten. Dank je wel Johan voor al het plezier en geluk wat je ons hebt gegeven!
Er is een hele grote Amsterdammer dood gegaan!
Heel veel sterkte voor familie en vrienden.
RIP Johan! 
Op 27 maart 2016
om 0:35 getekend door:
B.a.r.r.y. .N.e.e.l.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 54 55 56 57 58 59 60 ... 368      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Jan Willem
op 24 maart 2016

Contact met beheerder >
Contact met Jan Willem:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Johan Cruijff

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto