Johan Cruijff Foto: Youtube

Johan Cruijff

25 april 1947 - 24 maart 2016

De beste voetballer aller tijden is niet meer.

Hendrik Johannes (Johan) Cruijff was een Nederlands profvoetballer en voetbalcoach.

Cruijff wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. In 1999 werd hij door de IFFHS verkozen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw. Bij de verkiezing van Wereldvoetballer van de twintigste eeuw eindigde hij als tweede achter Pelé. De voormalige aanvaller en spelverdeler werd met name geroemd vanwege zijn techniek, startsnelheid, handelingssnelheid en spelinzicht. Drie maal werd hij verkozen tot Europees voetballer van het jaar en ook won hij drie keer de Europacup I. Dit laatste deed Cruijff met Ajax, waar hij gold als de leider en ster van het elftal. In 1974 bereikte Cruijff als aanvoerder van het Nederlands elftal de finale van het WK, waarin met 1-2 werd verloren van West-Duitsland.

Na een twintigjarige carrière als voetballer, waarin hij als prof voor clubs in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten speelde, legde Cruijff zich in 1985 toe op het trainerschap. Zonder de benodigde diploma's werd de oud-speler trainer bij Ajax en met de Amsterdammers won hij twee KNVB bekers en de Europacup II. Nadat Cruijff begin 1988 ontslag nam bij Ajax, werd hij trainer bij zijn voormalige werkgever FC Barcelona. Daar formeerde hij een succesvol elftal dat de geschiedenisboeken inging als het Dream Team. Hoogtepunt tijdens zijn verblijf bij de Catalanen is de winst van de Europacup I in 1992. Na zijn ontslag in 1996 beëindigde Cruijff zijn trainerscarrière maar bleef hij invloedrijk bij zowel Ajax als Barcelona. Hij ging zich vanaf dat moment inzetten als weldoener en richtte diverse maatschappelijk betrokken instellingen op, die zich met name richten op jongeren en sport. Daarnaast bleef hij bij het voetbal betrokken, onder andere als analyticus, ambassadeur, adviseur en columnist. In 2009 besloot Cruijff het trainerschap opnieuw op te pakken toen hij werd benaderd voor het bondscoachschap van Catalonië. Deze functie vervulde hij tot en met 2013. Daarnaast had Cruijff van juni 2011 tot april 2012 zitting in de raad van commissarissen van Ajax.

Cruyff overleed aan de gevolgen van longkanker.

Bron: Wikipedia.org


Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         1221 t/m 1240 van 7356        Volgende >
Ik vind t vooral een heel raar gevoel dat je er niet meer bent, ook al kende ik je persoonlijke lijk niet je hoorde altijd bij mn leven! Rust zacht lieve Johan 
Op 26 maart 2016
om 22:41 getekend door:
I.n.e.k.e.
Dit is niet ok
Lieve Johan,
Bedankt voor alle mooie voetbalmomenten die je ons gegeven hebt.
Veel te vroeg ben je bij ons weggegaan.
Rust in vrede.
Je zult altijd in onze gedachten blijven.
Heel veel sterkte voor de familie Cruijff in deze zware dagen.
Sjel en Yvonne van Gils de Leeuw 
Op 26 maart 2016
om 22:38 getekend door:
Y.v.o.n.n.e. .v.a.n. .G.i.l.s.
Dit is niet ok
Beste familie Cruijff,

Sinds gisteren loop ik met tranen in mijn ogen en besluit ik dit te schrijven uit eerbied en respect voor jullie echtgenoot, vader en opa. En omdat ik zo ongelooflijk bedroefd ben. In de afgelopen 24 uur besef ik nog meer dan anders hoe groot de invloed van Johan op mijn leven is geweest. En ongetwijfeld op vele van mijn leeftijdgenoten.

Ik ben opgegroeid in Breda en de eerste keer dat ik mee mocht naar het stadion met mijn oudere broers, was uiteraard NAC tegen Ajax. Ik hing in de hekken, ?Cruijffie? schreeuwend, tot ergernis van mijn oudste broer, want Johan speelde uiteraard bij de tegenpartij.
Alle kinderen bij ons in de buurt wilden Cruijffie zijn wanneer we gingen voetballen. Iedereen wilde rugnummer 14 hebben. Zo erg, dat de ouders in onze buurt afspraken dat dan maar niemand Cruijffie mocht zijn. Dat voorkwam een hoop geruzie voordat we gingen voetballen. Van Johan bleven we voortaan af, hij was bij ons in de buurt dus al heilig voor zijn transfer naar Barcelona.

Twee keer in mijn leven is mij de eer gegund Johan persoonlijk te ontmoeten. Momenten waarover ik tot op de dag van vandaag niet uitgepraat raak, zoveel indruk hebben die gemaakt. De tweede keer was tijdens een lezing in Madurodam. Het hele publiek hing aan zijn lippen, ik had het voor geen goud willen missen.
De eerste keer was op 31 juli 1988. Nederland was net daarvoor Europees kampioen in Duitsland geworden en PSV had de Europacup 1 gepakt. Zelf was ik op dat moment net 25 jaar geworden. Daarvoor was ik een paar jaar speler geweest bij RKC Waalwijk maar helaas wist ik daar geen basisplaats te veroveren. Na een paar jaar op het 2e niveau in België werd ik benaderd door de TD van Helmond Sport. Ik twijfelde totdat mij verteld werd dat Helmond Sport in de voorbereiding een oefenwedstrijd tegen het grote Barcelona zou spelen. Ik had eindelijk de mogelijkheid mijn idool te ontmoeten!

De laatste dag van juli 1998 was het zover en stond ik tegenover gerenommeerde Spaanse internationals als Julio Alberto, Bakero en Carrasco. Buitenlandse voetballers waren toen nog niet toegestaan in Spanje, al kan ik mij wel herinneren dat Danny Muller, zoon van Bennie, inviel. Helaas voor Johan wonnen wij die wedstrijd met 3-0 en Helmond stond dagenlang op zijn kop. Vrijwel alles lukte mij die dag en ik scoorde tweemaal. Ik kreeg in de Spaanse kranten een 10 en na afloop vroeg Johan zelfs aan mijn trainer waar hij die spits toch gevonden had. Ik heb me daarvoor en daarna nooit meer zo trots gevoeld.

Lag het aan mijn voetbalkwaliteiten? Nee, ik kon redelijk voetballen maar ik kwam simpelweg tekort voor het allerhoogste niveau. Maar 31 juli 1988 gebeurde er iets magisch. Het enkele feit dat mijn grote jeugdidool op de bank bij de tegenstander zat, deed mij bijna vliegen over mijn tegenstanders. Uiteraard niet zoals Johan tijdens zijn carrière talloze malen heeft laten zien, maar ik was die dag zo ongelooflijk geïnspireerd en gedreven dat ik over het veld leek te zweven. Daarvoor en daarna heb ik nooit meer het niveau van die dag bereikt. Maar als ik erop terugkijk, kan het feit dat die dag alles samenviel, geen toeval zijn.

Met het overlijden van uw echtgenoot, vader, opa verlies ik mijn idool, mijn inspirator en een groot gedeelte van mijn jeugd. Johan heeft mij zoveel vreugde en geluk gebracht en daar ben ik hem oneindig dankbaar voor. Ik wens u alle kracht om dit enorme verlies te verwerken. 
Op 26 maart 2016
om 22:34 getekend door:
R.o.b. .S.c.h.l.u.t.e.r.
Dit is niet ok
Dag Johan,
Wat zal ik schrijven? Elke keer dat ik je zag was een feestje om naar te kijken. Als voetballer, als coach, als..wat niet eigenlijk?
De hemel heeft er een mooi mens bij gekregen. Ik ga je missen. Je was mijn held! RIP 
Op 26 maart 2016
om 22:32 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e. .P.u.l.l.e.s.
Dit is niet ok
Uit het oog, nooit uit het hart.
Rust in vrede held!!!
Forever#14 
Op 26 maart 2016
om 22:34 getekend door:
B.e.r.t. .v.a.n. .W.e.s.t.r.i.e.n.e.n.
Dit is niet ok
Rust zacht Johan bedankt voor alle onvergetelijke momenten.
Ik heb genoten. 
Op 26 maart 2016
om 22:37 getekend door:
A.n.k.
Dit is niet ok
Voor altijd in het hart#14 
Op 26 maart 2016
om 22:33 getekend door:
V.o.s.
Dit is niet ok
"Als wij de bal hebben,kennen hun niet scoren"

Johan Cruijff wel uit het zicht, nooit uit het hart 
Op 26 maart 2016
om 22:35 getekend door:
D.e.n.n.i.s.
Dit is niet ok
Mijn held. Raar om te merken dat je kan houden van iemand,die jóu zelfs nog nooit gezien heeft. Toch is t zo. Je hoorde bij mijn leven. Al begreep ik je commentaar soms van geen kanten, ik verdedigde t met hand en tand. JIJ was de beste dus natúúrlijk had je gelijk! Ik zal je missen. Heel veel sterkte voor t gezin waar je zo hartverwarmend trots op was. 
Op 26 maart 2016
om 22:31 getekend door:
M.i.c.k.
Dit is niet ok
#4evernr14.
De heer Cruijff was de reden dat ik van voetbal ben gaan houden en automatisch AJAX fan geworden ben. En nog steeds ben. Als zes jarige jongen in Paramaribo Suriname zag ik aan het einde van de jaren zestig, begin jaren zeventig het grote AJAX met de heer Cruijff. Geweldig. Bedankt heer Cruijff voor die mooie jaren en ook voor de vele jaren die daarna volgenden. Deze laatste wedstrijd kon je jammer genoeg niet winnen. De wereld is een goed mens armer geworden. Rust zacht heer Cruijff. Ik wens de familie heel veel sterkte toe.
#4evernr14. 
Op 26 maart 2016
om 22:30 getekend door:
R.o.c.k.y. .M...
Dit is niet ok
tranen schieten me te kort mijn idool is heen gegaan pijn veel pijn om het het verlies van de beste voetballer ooit.
rust zacht johan voor altijd in mijn hart.
heel veel sterkte aan de familie. 
Op 26 maart 2016
om 22:33 getekend door:
g.e.r.a.r.d. .b.o.r.n.e.b.r.o.e.k.
Dit is niet ok
Johan je was een geweldig mens en een voetballer die niet te evenaren is. Jammer dat je zo jong bent heen gegaan.
Dank voor alle mooie momenten!!

Ankie. 
Op 26 maart 2016
om 22:26 getekend door:
A.n.k.i.e. .S.n.e.l. .d.e. .G.r.o.o.t.
Dit is niet ok
Ik wens de familie heel veel sterkte. 
Op 26 maart 2016
om 22:26 getekend door:
B.e.r.t.i.e.
Dit is niet ok
Familie en vrienden heel veel sterkte gewenst. 
Op 26 maart 2016
om 22:29 getekend door:
J.a.n. .P.r.u.i.s.s.e.n.
Dit is niet ok
Rust zacht Johan.
Sterkte aan de nabestaanden. 
Op 26 maart 2016
om 22:26 getekend door:
F.i.g.e.n.
Dit is niet ok
Op de leeftijd van 68 jaar de aarde verlaten doch zonder afscheid of vaarwel:

6 plus 8 is 14:
Van 9 naar 14 op het groene veld bij Ajax
Met 14 naar de wereldtop bij de club en het nationale elftal
En un momento dado met 9 naar Barcelona, weer naar de top, als speler, als coach, dirigeren
Vanaf de top met logica analiseren, adviseren, schrijven, funderen en velen profiteren
Ook via de Foundation en de vele courts die de naam
Johan Cruyff dragen, zal de geest van Hendrik Johannes Cruijff uit Amsterdam over de hele wereld altijd worden uitgedragen.

"In zekere zin waarschijnlijk onsterfelijk".

Familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte toegewenst 
Op 26 maart 2016
om 22:26 getekend door:
H... .G.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Beste Johan, wat heeft mijn vader altijd van uw voetbalspel genoten. Hij nam ons als gezin mee in zijn opzwepend enthousiasme. Mijn vader is al jaren geleden overleden, uw aanwezigheid zal veel vreugde brengen daar waar u mijn vader en al uw overleden fans gaat treffen. Het is niet voorbij,de onsterfelijkheid bestaat. Een genie zoals u, zo dikwijls miskend, wordt altijd pas later echt op waarde geschat. Ik wens dat uw vrouw en kinderen in warmte en liefde met elkaar kunnen rouwen. R.I.P. 
Op 26 maart 2016
om 22:26 getekend door:
A.p.o.l.o.n.i.a.
Dit is niet ok
Woorden schieten te kort, ik ben erg geraakt door het bericht dat Johan Cruijff er niet meer is! U laat een diepe indruk achter, als voetballer, als trainer maar zeker ook als een heel sociaal mens, Rust zacht. Ik wens z'n vrouw, (schoon)kinderen, kleinkinderen veel sterkte met dit verlies. 
Op 26 maart 2016
om 22:21 getekend door:
R.e.n.é. .V.e.r.m.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
Ik heb al die jaren van je genoten wereldster r.i.p johan 
Op 26 maart 2016
om 22:21 getekend door:
J.a. .V.u.i.j.k. .N.o.o.r.l.a.n.d.
Dit is niet ok
Bedankt Johan je was onbetaalbaar.
Mario, Geert. 
Op 26 maart 2016
om 22:18 getekend door:
m. .v. .e.l.s.t.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 59 60 61 62 63 64 65 ... 368      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Jan Willem
op 24 maart 2016

Contact met beheerder >
Contact met Jan Willem:


  annuleren

Register verlengen >
Een blijvende herinnering aan:

Johan Cruijff

Er zijn voor dit register meer dan 5000 condoleances. Neem contact met ons op om een boekje te laten maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto