Bram Vermeulen

Bram Vermeulen

13 oktober 1946 - 4 september 2004
AMSTERDAM, 04-09-2004 - De cabaretier en schrijver van Nederlandstalige liederen Bram Vermeulen is zaterdagochtend 4 september 2004 overleden. Vermeulen, die dezelfde dag van vakantie uit Italië zou terugkeren, overleed in zijn slaap. Hij werd 57 jaar oud.

Vermeulen is in de jaren zeventig bekend geworden met de cabaretformatie Neerlands Hoop, waarvan ook Freek de Jonge deel uitmaakte. Nadat Vermeulen en De Jonge zelfstandig verder gingen, maakte Vermeulen nog vele albums, die vooral in België succesvol waren.

Het overlijden van Vermeulen kwam onverwacht. Vermeulen overleed in aanwezigheid van zijn dochter. Zij zouden zaterdag samen naar Nederland terugkeren. Zijn vrouw was al eerder van vakantie naar Nederland teruggekeerd voor televisieopnames.

De familie heeft inmiddels afscheid genomen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         1901 t/m 1920 van 2612        Volgende >
Zijn liedjes waren voorzien van prachtige teksten. ik heb hem slechts eenmaal live mogen aanschouwen. Zeer overtuigend performance, een rasartiest die helaas alleen nog in onze herinnering zal voortbestaan. 
Op 5 september 2004
om 21:24 getekend door:
M.a.r.c.o. .L.o.u.t.e.r.
Dit is niet ok
Een man aan de piano, met zijn gitaar, zijn accordeon, hij zingt zijn repertoire, meer moet dat niet zijn.'Zonder titel'. Ik zie hem nog zitten, een paar maanden geleden. Bram Vermeulen beschreef het leven in woorden zoals Vincent van Gogh het leven schilderde. Fel, rauw, gevat, liefdevol, de kern rakend. Zijn liedjes zijn miniatuurtjes, beschrijvingen van kleine en grote gebeurtenissen. Daarbij raakte zijn zo typerende wat schorre stem, met felle en lange uithalen het hart, de essentie. Hij laat voor mij een grote blijvende indruk achter, zoals het stapeltje van drie stenen dat hij ooit in een droge rivierbedding in Italië heeft achtergelaten. Ik wens zijn naasten veel sterkte met dit grote verlies. 
Op 5 september 2004
om 21:20 getekend door:
G.e.e.r.t. .L.a.m.e.r.s.
Dit is niet ok
Bram bedankt voor alles, een groot artiest dichter componist programma-maker is niet meer...
sterkte aan de mensen die van je houden 
Op 5 september 2004
om 21:16 getekend door:
A.u.k.e. .v.a.n. .d.e.r. .V.e.e.n.
Dit is niet ok
Bedankt Bram, je was een uniek en puur artist die als één brok energie de hele zaal kon begeesteren. Bedankt voor je wondermooie, bezinnende teksten. Ze blijven gidsjes voor het leven. Van de schoonheid en de troost... Het ga je goed. 
Op 5 september 2004
om 21:13 getekend door:
R.u.u.d. .R.y.c.k.a.e.r.t.
Dit is niet ok
Ik zie je nog lopen , naast Sien, samen.
tot ziens. 
Op 5 september 2004
om 21:13 getekend door:
R.e.n.é. .W.e.r.n.a.r.s.
Dit is niet ok
Ik lees het nieuws dat je er niet meer bent.
Wat een shock.
Bedankt voor je heerlijke muziek. Bedankt ook voor je lef, zingen uit je hart. Als ik je naam hoorde spitste ik mijn oren. Ik wilde weten wat je zei. Je hebt me doen huilen en lachen en zingen! Ik ga je missen. En voor Jeroen, hij die je voor ging en hier niet meer is, hij heeft mij jou leren kennen, "hopelijk kun jij hem nu zien en kunnen jullie samen muziek maken".



Bob 
Op 5 september 2004
om 21:08 getekend door:
B.o.b. .W.e.i.j.s.t.e.r.s.
Dit is niet ok
Bram kroop schijnbaar moeiteloos in de huid van een mishandelde vrouw, een dementerende bejaarde, een angsthaas, een uiterst verlegen persoon, een pubermeisje wiens wereld vergaat omdat Peter uitgaat met Eva, een vader die op automatische piloot leeft sinds de dood van zijn kind… Sommige van zijn liedjes grijpen naar je strot, andere maken je net blijmoedig. Vaak wist hij heel subtiel beide emoties te verenigen. Ontroerende en doorleefde teksten, gebracht op doorgaans vrolijke melodietjes. Een grote meneer, ook bij ons in Vlaanderen.

Zijn jongenshart klopt niet meer.
"Kom laat ons vrolijk zijn" lukt nu even niet. Toch moeten we het proberen. Immers, het is slechts een lichaam dat hij achterliet, en de heimwee.

Dank je Bram!
Sterkte aan iedereen die van hem houdt. 
Op 5 september 2004
om 21:06 getekend door:
m.a.r.i.n.a.
Dit is niet ok
Een paar maanden geleden met Bram aan de bar in Hengelo zitten praten. Verteld over de steen dat ik dat echt heb mee gemaakt in het voormalig Yuchoslavie.
Erg geschrokken van zijn overlijden.
Familie veel sterkte gewenst.
carl. 
Op 5 september 2004
om 21:04 getekend door:
C.a.r.l. .D.e.r.k.s.
Dit is niet ok
veel sterkte aan gans de familie 
Op 5 september 2004
om 21:04 getekend door:
e.r.i.c. .-. .b.e.l.g.i.e.
Dit is niet ok
Onvoorstelbaar...veel sterkte voor allen die hem liefhebben! 
Op 5 september 2004
om 21:02 getekend door:
I.r.m.a. .H.o.g.e.m.a.
Dit is niet ok
 
Op 5 september 2004
om 20:59 getekend door:
B.o.b. .W.e.i.j.s.t.e.r.s.
Dit is niet ok
veel verdriet, ongeloof
dank voor alles en altijd in mijn hart 
Op 5 september 2004
om 20:55 getekend door:
b.r.u.n.o. .c.l.a.e.y.s.
Dit is niet ok
Een paar maal naar optreden van Bram geweest en nadien met hem gesproken ,geholpen cd"s voor hem te verkopen hier in Heerenveen... een Fantastische man ,samen met mijn vriend Helge,die 17 aug. j.l is overleden en waar Bram ook mee gesproken heeft destijds verliezen wij zomaar weer 2 hele fijne mensen... Ik wens jullie veel sterkte en troost toe en ik weet zeker dat deze twee mensen boven een heel goed gesprek hebben 
Op 5 september 2004
om 20:55 getekend door:
a.z.a.r.j.a. .n.i.j.l.a.n.d.
Dit is niet ok
vanaf woensdag probeerde ik je te bellen, terwijl ik anders nooit bel. Merkwaardig toeval. Ingesproken in hetantwoordapparaat. vrijdagmiddag nam iemand op. Om zeven uur kon ik het opnieuw proberen. Weer antwoordapparaat. Zaterdag opnieuw. Het papiertje bleef op mijn bureau. Dan maar tot zondag wachten en dan... Zondagochten zie ik opteletekst het bericht Ik kon het niet geloven. was het wel Bram er zijn meer naamgenoten. Maar dan het is de zanger.
Ik kon Bram niet bereiken, nooit meer...
Wat hadden op het HML de grootste lol en grappen. Ik denk aan zijn pianospel bij de film de Nieuweling waar ik de hoofdrol had. Kwam later op de TV op het enige net wat nederland toen had. Ik zag Bram het laatst bij de begrafenis van Ton Lensink. We spraken nog over het Rosa Spier Huis. Hij belde me nog laatst over Ramsem Shaffy zijn grote voorbeeld, zoals hij zei.Zijn pleegvader Prof. Snellen heb ik goed gekend. Hij woonde in het Rosa speir Huis Ik herinner het moment dat we Bram (middelbareschooltijd) opzocht in de Morelstraat. Hij ging even naar de WC en toen hij terug kwam hadden in drie minuten zijn kamer volkomen veranderd en het gezicht wat hij er bij trok. Zijn markante tekeningen en letters, zijn vollybal etc en de altijd wat hese stem van het schreeuwen. De klank zal nog lang na klinken.
Shireen veel sterkte met alles. vertel wanneer het afscheid is. Ik zal er zijn.

Wim 
Op 5 september 2004
om 20:54 getekend door:
W.i.l.l.e.m. .(. .v.o.o.r. .B.r.a.m. .W.i.m. .v.a.n. .S.p.r.o.n.s.e.n.
Dit is niet ok
Een groot liedjes schrijver. Jou gedrevenheid en passie waren voor mij een reden om alle keren naar jou optredens toe te gaan in het theater. De laatste keer was 10 januari jl. Wat zal ik het missen. Ik ben geschokt... 
Op 5 september 2004
om 20:52 getekend door:
S.i.e.b.e. .L.i.e.m.b.u.r.g.
Dit is niet ok
Oneindig veel plezier beleefd aan je liedjes, je dichten, je optredens ... waarvoor algehele grote dank !!! Het ga je goed. Maar verdomd veel te vroeg. Billy joel zong : only the good die young ! veel liefs ! 
Op 5 september 2004
om 20:46 getekend door:
n.i.c.k. .s.t.e.y.a.e.r.t.
Dit is niet ok
Geschokt omdat Bram is overleden
Gevaarlijke leeftijd 57 jaar
Veel muzikale helden zijn al niet meer
En nu moest ook Bramer er aan geloven
De man die mij bij een voorstelling
(in Dronten) ooit tot tranen toe beroerde.
Die teksten, die uitstraling, nooit meer? Zijn muziek leeft voort.
Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte. 
Op 5 september 2004
om 20:45 getekend door:
J.e.l.l.e. .E.d.e.l.e.n.b.o.s.c.h.
Dit is niet ok
merci, kerel 
Op 5 september 2004
om 20:43 getekend door:
(.v.a.a.s. .t...).
Dit is niet ok
bram,
heb je onder meer meegemaakt bij de opnames van een cd in de werf, brugge, 1991. ik vergeet nooit je uitstraling, je echtheid als gedreven artist. bram, je was uniek... ik zou je op 22 september ontmoeten.. het heeft helaas niet mogen zijn... 
Op 5 september 2004
om 20:41 getekend door:
v.e.r.s.t.r.i.n.g.e. .a.l.e.x.
Dit is niet ok
Bram,
Ik heb je nooit persoonlijk gekend,maar van je werk en persoon genoten.
Wat je maakte en deed verdiend respect.
Ik zal je nooit vergeten en denk aan waar je nu bent.
Verdriet dat we je moeten missen.
Veel sterkte voor je dierbaren.

Henk. 
Op 5 september 2004
om 20:34 getekend door:
H.e.n.k.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 93 94 95 96 97 98 99 ... 131      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Daniel van Veen
op 4 september 2004

Contact met beheerder >
Contact met Daniel van Veen:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto