Mariska  Veres

Mariska Veres

1 oktober 1947 - 2 december 2006

Venus

Mariska Veres [Maria Ender]was een Nederlandse zangeres, die vooral bekend is door haar optreden met de popgroep Shocking Blue.

Veres werd geboren te Den Haag, als dochter van de Hongaarse zigeunerviolist Lajos Veres en een in Duitsland geboren moeder uit Frans-Russische ouders. In 1964 begon ze haar carrière als zangeres bij de groep Les Mysteres. Daarna zong ze met de Blue Fighters (1966), de Bumble Bees, Danny and his Favorites (1967) en de Motowns (1967). In 1968 werd ze uitgenodigd om zich bij Shocking Blue te voegen, waar ze zanger Fred de Wilde verving omdat hij in militaire dienst moest. In 1969/1970 kreeg Shocking Blue wereldfaam met het nummer Venus.

Venus is het enige liedje in de Amerikaanse Billboard Chart dat drie keer op nummer één terecht is gekomen. Eerst in de oorspronkelijk versie van Shocking Blue (1970), toen in de versie van Stars on 45 (1981) en in 1986 nog een keer door Bananarama.

Op 1 juni 1974 kondigde Shocking Blue aan te stoppen. Mariska begon aan een solocarrière. In 1984 kwam Shocking Blue weer bij elkaar met Mariska Veres als zangeres, en deze rentree bleek zeer succesvol. Maar aangezien Robbie van Leeuwen in Luxemburg woonde, en iedere keer voor een optreden naar Nederland moest komen, werd het een beetje te veel voor hem. Ook het feit dat Bananarama in 1986 de eerste plaats behaalde in de Billboard Top 100, was voor hem een reden om te stoppen. In 1993 trok Mariska de aandacht als jazz-zangeres met haar groep The Shocking Jazz Quintet. Vanaf 1993 trad ze toch weer op met een reïncarnatie van Shocking Blue, waarmee ze tot het laatst toe optrad. Verder maakte ze een CD met Andrei Serban (2003) waarmee ze terugkeerde naar haar roots.

Op 2 december 2006 overleed Mariska Veres op 59 jarige leeftijd

Er is gelegenheid om afscheid te nemen van Mariska in het uitvaartcentrum, Ockenburghstraat 29 te Den Haan op donderdag 7 december van 18.30-20.00

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie zal plaatshebben in de grote aula van crematorium "Ockenburgh", Ockenburghstraat 21 te Den Haag, vrijdag 8 december om 15.30uur.

Na de plechtigheid is er gelegenheid tot samenzijn.

Correspondentieadres:
Goetzee-Dela uitvaartverzorging
Prinses Mariannelaan 284
2275 BP Voorburg
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         201 t/m 220 van 397        Volgende >
Mariska Veres was en is voor mij iemand met een mooie stem. In het verleden bracht zij mij met de mooie versies die zij zong, warmte,schoonheid en elan.
Zij zong met een prachtige uitstraling.
Ik geniet nog dagelijks van de DVD die ik van de band Shocking Blue in mijn bezit heb. Veel relateerd aan mijn mooie herinneringen vanuit het verleden.
In die zin zijn haar liederen niet alleen mooi en gevoelig maar zorgen ook voor het aanmaken van mijn jeugdsentiment.
Kort samengevat sommige versies klinken als "parfum voor mijn ziel" dit alleen al getuigd van hoe waardevol de muziek van Shocking Blue Mariska bij mij overkwam.
Ik wens al diegene die haar dierbaar zijn veel steun in deze voor hun zo'n zwaar verlies. Een groot zangeres is heen gegaan.
Maar in onze harten zal zij altijd blijven bestaan.
Aart uit Apeldoorn 
Op 6 december 2006
om 17:05 getekend door:
A.a.r.t. ... .R... . .t.e. .A.p.e.l.d.o.o.r.n.
Dit is niet ok
Op teletekst las ik het akelige bericht dat Mariska Veres was overleden. Een schok ging door me heen. Het was net of een deel van jezelf dan wegebt. Als een bliksemschicht schieten je jeugdjaren aan je voorbij, toen Shocking Blue met Venus op nummer één stond in de Billboard 100 in the USA. Dat was het begin voor mij als tiener alles maar ook werkelijk alles te verzamelen over deze popgroep. Ik was al zover destijds om een boek over hen te schrijven. Toch een beetje zwaar ondergewaardeerd in de nederlandse popscene, en popgeschiedenis.
Ook al ben je nu lijfelijk niet meer aanwezig, je singles (o.a. Mighty Joe met een van de mooiste foto's van je), je lp's, cd's, knipsels, posters, en de prachtige dvd van Shocking Blue, blijven. Je stem klonk als een fadozangeres, die de diepste emoties van een volk (Hongaren) kon vertolken. Je was te groot voor dit kleine land!
Bedankt voor alles wat je de Nederlandse popgeschiedenis hebt gegeven. De herinnering blijft en de muziek ook.
Rust zacht, en veel sterkte voor familieleden en naasten in deze donkere dagen. 59 jaar is veel te jong om heen te gaan, maar je mooie stem kunnen ze nu boven horen. En dat met Kerstmis in het vooruitzicht. 
Op 6 december 2006
om 17:05 getekend door:
a.n.d.r.é. .l...s... .k.e.r.s.t.e.n.
Dit is niet ok
Mariska Veres betekende voor mij warmte, schoonheid en een mooi stem geluid.
Ik heb nog niet zo lang geleden haar DVD met Shocking Blue gekocht.Ik bekijk deze DVD van Mariska en haar Shocking Blue met veel jeugd sentiment.Veel mooie herinneringen relateren aan de muziek die zij verspreidde en met veel elan aan het publiek liet horen Het klonk als parfum voor mijn ziel. Zij zal niet uit mijn leven verdwijnen daarvoor was zij voor mij als favoriete zangeres van een te grote betekenis. Ik wil al haar dierbaren veel steun wensen met dit voor hen grote verlies. Een groot zangeres en dierbare is heengegaan en in onze harten zal zij blijven bestaan. A.R.te Apeldoorn 
Op 6 december 2006
om 16:48 getekend door:
A.a.r.t. .R.o.n.d.o.n.
Dit is niet ok
Wat jammer... Mariska leek me een heel bijzondere vrouw. Ik wens iedereen, familie, naasten en vrienden heel veel sterkte toe.
Liefs uit Rotterdam. 
Op 6 december 2006
om 15:26 getekend door:
C.h.r.i.s.t.i.n.e. .R.o.e.t.e.r.t.
Dit is niet ok
Verschrikkelijk verdrietig dat je op jonge leeftijd afscheid moest nemen van het leven. Mariska is Nederlands beste rockzangeres aller tijden. En een voorbeeld voor vele anderen die de muziek in gingen.

RIP 
Op 6 december 2006
om 15:26 getekend door:
H.a.n.s. .B...
Dit is niet ok
Vier dagen later al weer en nog steeds sprakeloos. Met als enige troost het platenspelertje (mono met box in deksel) en alle Shocking Blue platen. Maar natuurlijk ook het solowerk van deze – naar Nederlandse maatstaven – unieke zangeres. Veel kracht heb ik daarnaast gepuurd uit het “In Memoriam”-gedicht van M.J.C.A. Stout Vuurland op www.wateenidee.nl/mjca. Ik kan het iedereen aanraden. Mariska, we zullen je missen! 
Op 6 december 2006
om 15:05 getekend door:
J.e.a.n. .S.t.e.i.n.
Dit is niet ok
Waarom zijn er zoveel vragen? Waarom is er zoveel pijn? Waarom zijn er zoveel dingen, die niet te begrijpen zijn? Rust zacht! 
Op 6 december 2006
om 14:18 getekend door:
a.n.j.a.
Dit is niet ok
Waarom zijn er zoveel vragen 
Op 6 december 2006
om 14:13 getekend door:
a.n.j.a.,. .r.o.o.s.e.n.d.a.a.l.
Dit is niet ok
Weer een zangeres zo vroeg aan DIE ziekte overleden, we zullen je gaan missen gelukkig gaat je fantastiche muziek niet verloren zo blijf je nog een beetje in ons midden, mariska rust zacht daar boven en weet je blijft mijn nr 1. Ook alle nabestaande veel sterkte met dit verlies. 
Op 6 december 2006
om 13:47 getekend door:
r.o.b.b.i.e.
Dit is niet ok
altijd genoten van je muziek jammer dat je zo vroeg moest gaan mijn medeleven gaat uit naar je naasten ik wens ze sterkte in de donkere dagen. 
Op 6 december 2006
om 13:32 getekend door:
a.l.i.e.
Dit is niet ok
Luister mee morgenavond tussen 19.00-20.00 uur, via www.radio9.nl naar The Right Track, deze uitzending zal geheel in het tekenen van deze Blossom Lady staan. Met muziek van haar vanaf 1965 t/m 2003. Je stem blijft voor eeuwig hoorbaar en je bent pas dood als je vergeten bent, hoe kunnen wij JOU vergeten !! MFFM 
Op 6 december 2006
om 12:49 getekend door:
T.h.e. .R.i.g.h.t. .T.r.a.c.k.
Dit is niet ok
Mooie vrouw van binnen en van buiten!!!
Waarom jij? 
Op 6 december 2006
om 11:26 getekend door:
E.e.n. .F.a.n.
Dit is niet ok
mariska..tja weer een stukje verdwenen van vroegere tijden.jij met je onwijs mooie koppie.en ik jou maar nadoen voor de spiegel als tiener, met de haarlakbus van mams als microfoon.god elk meisje wilde jou zijn!!veel te vroeg ben je gegaan.ik wens je fam en vrienden veel sterkte toe.en hoop dat ze een kleine troost kunnen putten uit het feit jij een hoop mensen een stukje geluk heb gebracht met je muziek... 
Op 6 december 2006
om 11:09 getekend door:
w.i.j.n.a.n.d.a.
Dit is niet ok
Voor alle dierbaren van Mariska heel veel sterkte. Rust zacht Mariska 
Op 6 december 2006
om 10:58 getekend door:
h.e.l.g.a.
Dit is niet ok
How shocking,how blue Mariska is van ons heen gegaan.
Lieve Mariska ik ben pas 32 maar ik heb van thuis uit jouw muziek te horen gekregen en wat een genot is dat.
It,s A lone Lonsesome road...
Mariska rust in Vrede... 
Op 6 december 2006
om 10:32 getekend door:
S.i.d.e.b.u.r.n.s.
Dit is niet ok
Lieve Mariska,je bent er niet meer! Vanaf mijn negende jaar ben ik al fan van je. Ik zie je nog op de tv.met Hello darkness. Meteen was ik verknocht aan jou en je muziek. Ik ben heel verdrietig en denk heel veel aan jou. Ik wens Andre en je zussen heel veel sterkte met dit grote verlies. Vaarwel lieve vrouw!

Jan Houttuin,
Leeuwarden. 
Op 6 december 2006
om 9:47 getekend door:
J.a.n. .H.o.u.t.t.u.i.n.
Dit is niet ok
Op zoek naar de voetbalstanden op teletekst stuitte ik plompverloren op dat vreselijke bericht. Niet te bevatten. Bedankt, dat je een belangrijke rol hebt gespeeld in mijn jonge jaren, al ken je me niet. 
Op 6 december 2006
om 2:08 getekend door:
J.i.m.m.y.
Dit is niet ok
Als 15 jarige scholier had ik talrijke foto's van Shocking Blue tegen de muur hangen.
De muziek en vooral jou stem hebben mij toen dikwijls veel warmte en vreugde gegeven.
Je was er na een vermoeiende schooldag
Je was er bij het voorbereiden van een moeilijk examen
Je was er toen de liefde pijn deed en het meisje van m'n dromen voor een ander koos
Je was er toen ik mijmerend op m'n bed luisterde naar je music en naar de foto's staarde aan m'n muur en ik stiekem verliefd op je was.
Je schoonheid, je doordringende blik van je betoverende ogen, je sensuele stem hebben menig puber het hoofd op hol gebracht.
Tot op vandaag blijft dat warme gevoel aanwezig en besef ik dat je een wezenlijk onderdeel bent geworden van mijn jeugd.
Bedankt Mariska voor de vele warme momenten die je met je stem en je verschijning hebt teweeg gebracht.
Bedankt dat je muziek bent blijven maken dat je het monulent "Shoking Blue" het rechtgehouden.

Mijn oprechte gevoelens van medeleven gaan naar jefamilie en vrienden Eun verdriet is nog zoveel groterdan dat van een verre fan uit België...

"Before lonelynes will break my heart, send me a postcard darling" 
Op 6 december 2006
om 0:45 getekend door:
A.n.d.r.é. .V.e.r.v.a.e.c.k.e.
Dit is niet ok
dit bericht komt van een coverband uit st petersburg:
Hello! Thank you for information. We are very shocked too. In our broadcasts and TV shows there wasn't any information about it. So we didn't know...
It's so sad.
Timur&Ira.

deze band speelde speciaal voor ons, hagenaars, venus toen wij hun opzochten bij een cover-beatles optreden.
de bandleider was bizonder trots alle albums te bezitten.

ton vd meij 
Op 6 december 2006
om 0:28 getekend door:
t.o.n. .v.d. .m.e.i.j.
Dit is niet ok
Ik was veertien toen ik Mariska en Shocking Blue voor de eerste keer zag optreden en ik bleef een fan...
Ik ben nu vijftig en toen Mariska op 3 augustus 2006 kwam optreden in Kortrijk, Belgie had ik de kans om haar achterna te ontmoeten, ik maakte een praatje, mocht haar kussen en mijn dochter mocht foto's nemen van Mariska en mij, ik was dolgelukkig, mijn dochter zag in mij de teenager die ik was op mijn veertiende zei ze :-)
Hoe kon ik weten dat het de laatste keer zou zijn dat ik Mariska zou zien ?
Ik koester de foto's die toen genomen zijn en ik draag Mariska voor altijd in mijn hart,
Veel sterkte gewenst aan de familie...

Send me a postcard from heaven, darling Mariska !

Viaene Gino 
Op 6 december 2006
om 0:20 getekend door:
G.i.n.o. .V.i.a.e.n.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 20      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Renson
op 2 december 2006

Contact met beheerder >
Contact met Renson:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto