Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         1381 t/m 1400 van 2169        Volgende >
Een ster daarboven,die altijd zal stralen,
Een Engelbewaarder,die altijd zal waken.
nooit zal je onze harten kunnen verlaten. 
Op 20 augustus 2007
om 19:43 getekend door:
m.a.r.i.a. .g.a.n.z.e.b.o.e.r.
Dit is niet ok
Het raakt me bijzonder,weer een markante persoonlijkheid minder.
Mijn moeder heet Annie,en nog steeds noemen we haar ,Tante Annie'; zoals je haar altijd de groeten deed in wedden dat...Tante Annie zelf is erg aangeslagen. Dus ik zeg het maar,in haar naam, bedankt voor al die fantastische en gezellige televisie, we zullen het missen Jos. 
Op 20 augustus 2007
om 19:42 getekend door:
R.o.n...
Dit is niet ok
Hij is nu daar waar het goed is en waar hij geen pijn lijdt. Heel veel sterkte voor de familie voor de toekomst. 
Op 20 augustus 2007
om 19:42 getekend door:
S.y.l.v.i.a.
Dit is niet ok
Lieve Jos
Zo'n man als jij is er maar 1 je bent veel te vroeg van ons weggegaan we zullen je missen, heel veel sterkte Frank ,familie en vrienden. 
Op 20 augustus 2007
om 19:40 getekend door:
E.l.l.e.n.
Dit is niet ok
weer een kanjer naar het hemelrijk ik hoop zo dat daar is wat je ervan verwachte jos dan weet ik ook dat alles goed komt .
veel sterkte voor allen die jou liefhadden 
Op 20 augustus 2007
om 19:38 getekend door:
w.i.l.m.a.
Dit is niet ok
 
Op 20 augustus 2007
om 19:30 getekend door:
R.o.n.a.l.d.
Dit is niet ok
Veel te jong gestorven.
Genoten van zijn openheid en spontaniteit.
Veel sterkte 
Op 20 augustus 2007
om 19:28 getekend door:
W.e.n.d.y. .D.o.n.k.e.r.s.
Dit is niet ok
frank en familie veel sterkte gewenst 
Op 20 augustus 2007
om 19:26 getekend door:
i.r.m.g.a.r.d.
Dit is niet ok
sander en paul
mijn oprechte condoleance met het verleis van jos.
een eerlijk en oprecht mens is van ons heen gegaan. jannie 
Op 20 augustus 2007
om 19:20 getekend door:
j.a.n.n.i.e. .v.e.l.d.h.u.i.s.
Dit is niet ok
toch nog erg snel,zonde rust zacht 
Op 20 augustus 2007
om 19:16 getekend door:
s.u.s.a.n.n.e.
Dit is niet ok
lieve jos
in jouw gaat een warme persoonlijkheid en een artistiek mens verloren.
laat de hemel dankbaar zijn voor wie zij tot haar poorten roept
alle sterkte toegewenst aan vriend en familie bij het dragen van dit oneerlijk verlies 
Op 20 augustus 2007
om 19:11 getekend door:
d. .b.r.u.i.j.n.
Dit is niet ok
Frank wij willen je heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd Jos zal altijd in onze herinnering blijven leven als een blij aardig en goed mens die uitstraalde wat hij was een optimist 
Op 20 augustus 2007
om 19:08 getekend door:
C.h.r.i.s. .e.n. .A.n.s. .J.a.n.s.e.n.
Dit is niet ok
Lieve lieve Jos,

Diep bedroeft was het bericht wat ik tijdens mijn vakantie hoorde Jos is niet meer, een grootheid zowel als acteur, schrijver en in zijn zeer grote wijsheid, een persoonlijkheid was je en zal je altijd blijven, een man met heel veel ambities, charmes en een zeer warme stem. Je gesprekken op de televisie hadden voor mij een diepe inhoud net als je boeken.

Lieve Lieve Jos
Ik zal je missen. Ik wens Frank en je moeder en broers heel veel stekte in de toekomst, ook je verder familie en vrienden.

Jos je zult in mijn hart altijd blijven bestaan, ik hoef maar naar je foto te kijken en hoor je warme stem, laat je warme stem soms even horen vanaf die wolk waar je nu op zit.

xxxRia 
Op 20 augustus 2007
om 19:07 getekend door:
r.i.a. .v.a.n. .v.e.e.n.
Dit is niet ok
Frank, familie en goede vrienden, heel veel sterkte ! 
Op 20 augustus 2007
om 19:07 getekend door:
A.r.n.o.l.d.
Dit is niet ok
Ik kan het nog steeds niet bevatten dat Jos er niet meer is. Wat zal ik zijn persoonlijkheid missen op TV. Zo snel kan het dus gaan. Lieve Jos rust zacht en wens Frank, familie en vrienden heel veel sterkte toe.
Ineke 
Op 20 augustus 2007
om 19:06 getekend door:
I... .M.a.j.o.o.r.
Dit is niet ok
Er is een groot man uit ons midden weggenomen, we zullen hem missen. 
Op 20 augustus 2007
om 19:03 getekend door:
f.a.m... .Z.e.e.l.e.n.b.e.r.g.
Dit is niet ok
Ik wens alle fam,vrieeden en collega's van Jos heel veel sterkte de komende tijd.Rust zacht lieve Jos


Marian 
Op 20 augustus 2007
om 18:59 getekend door:
m.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Mijn condoleances voor Frank, familie en vrienden van Jos. Heel veel sterkte met het verliezen van Jos.
Ook ik heb Jos nooit persoonlijk gekend, maar zijn warme persoonlijkheid hebben altijd indruk op mij gemaakt. Hij kwam over als een oprecht mens. Ook gaan mijn herinneringen terug aan de tijd dat ik thuis woonde, en we (mijn moeder, broer en ik) keken naar "Wedden dat", het waren altijd van die gezellige, knusse avonden met z'n drietjes. Alsof Jos daar ook een beetje bijhoorde... 
Op 20 augustus 2007
om 18:54 getekend door:
K.a.r.i.n.
Dit is niet ok
wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte toe jos was een gewezen buurman van mijn oma het was een fijne man 
Op 20 augustus 2007
om 18:50 getekend door:
m.a.n.o.n. .e.n. .h.a.n.s.
Dit is niet ok
Voor ieder die Jos een warm hart toedroeg: de nabijheid van de Here God toegewenst. Ik vond hem een ontzettend leuke man, had het principieel wel moeitte met het PRAKTISEREN VAN zijn homofiel zijn. Maar ik geloof dat God ook van Jos hield, Jos betekende veel voor anderen. Heel veel sterkte Frank en moeder Brink en allen die nog meer van Jos hielden! 
Op 20 augustus 2007
om 18:42 getekend door:
a.n.n.e.t. .w.u.b.s.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 67 68 69 70 71 72 73 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto