Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         1641 t/m 1660 van 2169        Volgende >
Lieve Jos,
rust zacht.
Frank, Paul en moeder en verdere fam heel veel sterkte met dit grote verlies van deze geweldige man. 
Op 20 augustus 2007
om 7:48 getekend door:
g.i.e.n. .e.n. .r.o.b.e.r.t.
Dit is niet ok
Wij willen zijn partner, familieleden, vrienden/kennissen allemaal heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.

Gisteren aten wij buitenlands en er werd kroepoek bij gegeten. Jos, werd er geroepen, de uitspraak van Jos...!

In onze gedachten zullen we zijn grappen en grollen dan ook nooit vergeten.

Hoop dat zijn laatste wens uit mag komen want dat verdienst hij, nog een keer in Carré...

fam. van Brink 
Op 20 augustus 2007
om 7:19 getekend door:
I.n.g.r.i.d.
Dit is niet ok
veel te vroeg ik wens frank en de rest van de familie veel sterkte en kracht toe. 
Op 20 augustus 2007
om 5:56 getekend door:
h.i.l.d.a.
Dit is niet ok
Beste Vrienden, familie en partner van Jos.
Jammer is het woord wat mij nu te binnenschiet als ik dit bericht typ.
Jammer dat Jos er niet meer is.
Hij zei zelf dat hij niet bang was voor de dood omdat hij er zo vaak mee is geconfronteerd.

Maar nu is hij er niet meer, is zelf overgegaan naar het hiernamaals.
Ik weet zeker dat hij hier vrienden en vriendinnen tegen zal komen.
Maar hier, hier op aarde missen wij hem wel.

Jos wat is hij een mooi mens. Mulitasking, een alleskunner, een talent, een voorbeeld voor mannen die in de kast zitten, een voorbeeld van openheid, van vertrouwen, van veelzijdigheid, van genot, plezier en kunst.
Eens per 100 jaar worden zeldzame mensen geboren. Mensen met een alles factor. Jos was er 1. Dank je xxx voor alles Jos. Hier ben je niet meer, maar vergeten ben je nog lang niet. 
Op 20 augustus 2007
om 3:27 getekend door:
J.e.r.o.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Frank en familie heel veel sterkte de komende tijd met dit immens verlies.
Jos het ga je goed 
Op 20 augustus 2007
om 2:56 getekend door:
R.o.m.m.e.r.t.
Dit is niet ok
Goede vaart Jos. Van een klassegenote van de "De Koningschool"" aan de Frankendaal.
Jammer dat je te vroeg moest gaan, evenwel je gaat naar je 2 vaders. we zien elkaar achter de sterren. 
Op 20 augustus 2007
om 2:53 getekend door:
L.i.a. . .Z.a.p.p.e.i.j.-.e.u.s.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Frank en familie

heel veel medeleven van ons.
Wij leven mee in ieder geval.
Ad,Wendy en Chimene.
X! 
Op 20 augustus 2007
om 2:03 getekend door:
h.i.p.p.y.m.e.i.s.j.e.
Dit is niet ok
frank , familie , vrienden , voor allen die jos een warem hart dragen sterkte
dood gaan doe je niet in een keer maar iedere keer een klein beetje worden schietten mij tekort weet niet goed wat ik moet zeggen dag jos rust in vredde je blijft in mij hart dag dag dag 
Op 20 augustus 2007
om 1:50 getekend door:
p.e.t.r.a.
Dit is niet ok
jos je was en blijft een topper en weet zeker dat je blijft bij ons ook al moet je gaan
je bent een top mens een mens die ook aan anderen dacht
jos de hemel poorten gaan voor je open
je bent en was een mens met een goed hart en gelukkig is de pijn je bespaard gebleven
kanjer rust zacht en mocht ik bij de poort staan in de hemel hoop ik je te zien 
Op 20 augustus 2007
om 1:46 getekend door:
e.r.i.k.
Dit is niet ok
Lieve jos,

Je was één van de weinige echte, pure mensen die op tv verschijnen, er blijven er steeds minder over helaas... Beter was dit te zeggen toen je nog in ons midden was... misschien iets voor ons nog levenden om over na te denken... Vorig jaar heb ik je nog gezien in de musical 'Hello Dolly', je was super, wat een energie!! en nu dit.. rust zacht lieverd. Henriette 
Op 20 augustus 2007
om 1:39 getekend door:
H.e.n.r.i.e.t.t.e.
Dit is niet ok
jos jij zij altijd dag lieve mensen nu moet ik tegen je zegen dag lieve jos 
Op 20 augustus 2007
om 1:37 getekend door:
p.e.t.r.a.
Dit is niet ok
"Dahaggg Lieve Mensen... Hartelijk zaterdagavond...!!!"

zo in die trant kon jij op gheel eigen wijze weer een avondvullend programma door jou gepresenteerd inluiden.

Gvd... weer zo'n TV-Icoon te vroeg gegaan :-(

Jos, bedankt voor al die leuke televisiejaren jongen... Het ga je goed... geef ze daarboven ook maar wat stuff tot nadenken- maar bovenal veel humor kado!

Rust zacht... 
Op 20 augustus 2007
om 1:30 getekend door:
R.e.t.r.o.-.T.V.
Dit is niet ok
Jos je zal altijd in mijn gedachten blijven...ik wil de nabestaanden veel sterkte toewensen met het verlies van deze grote legende.. 
Op 20 augustus 2007
om 1:20 getekend door:
j.e. .f.a.n.
Dit is niet ok
Lieve lieve Jos Brink,
Ik vind het heel verdrietig dat jij nu niet meer onder ons bent. Ik vind het heel mooi dat je in meer geloofde dan dit leven, dat je zo dankbaar was voor je leven, dat je ons zoveel gegeven hebt, dat je zo'n fijn warm liefdevol mens was, inderdaad lieve Jos dat kan niet zomaar verloren gaan. Toon Hermans is al 7 jaar niet meer hier maar hij leeft elke dag in mij voort, en zo lieve Jos krijg jij ook een plaats in mijn hart, en op een dag hoop ik jullie weer te mogen ontmoeten al kunnen wij ons er geen voorstelling van maken, Toon jij en vele anderen hebben die stap gemaakt, en zolang we hier zijn zullen we nooit weten wat jullie op dit moment misschien al weten.Bedankt lieve Jos wat had ik je nog graag een poos onder ons gehouden, mensen als jij zijn zo waardevol voor deze aarde, bedankt voor alles wat je ons gegeven hebt en we zullen blijven genieten van wat je achter liet. Rust zacht lieve Jos jouw leven was LIEFDE.

Lieve Frank en dierbaren en bovenal oude moeder van Jos,
Ik wens U allen heel heel veel sterkte met het verlies en grote gemis dat zal volgen.Er zal een tijd komen dat U vol vreugde op Jos terug zult zien, maar voor nu eerst heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van zo'n lieve man en zoon.Ik wens U allen Gods Liefdevolle kracht toe.

Liefs van Betty van der Wilt uit Amstelveen 
Op 20 augustus 2007
om 1:20 getekend door:
B.e.t.t.y. .v.a.n. .d.e.r. .W.i.l.t.
Dit is niet ok
er is geen ster heen gegaan maar een SUPERSTER.
frank paul en moeder van jos ik wens jullie veel kracht in de komende tijd 
Op 20 augustus 2007
om 1:13 getekend door:
d.i.n.n.i.e.
Dit is niet ok
Lieve Jos,
We zullen je missen. 
Op 20 augustus 2007
om 1:13 getekend door:
D.o.r.i.r.e.n.
Dit is niet ok
kanjer ga met god en hou de hemel poort voor me open 
Op 20 augustus 2007
om 1:11 getekend door:
c.a.r.l.a.
Dit is niet ok
Lieve Jos,
Wat gaan wij jou missen. Jou humor, jouw openheid, jouw warmte, jouw alles.
Ik wens Frank en de familie heel veel sterkte bij dit grote verlies.
Dag lieve Jos, we bijven van je houden. 
Op 20 augustus 2007
om 1:10 getekend door:
D.o.r.i.e.n.
Dit is niet ok
Jos, jij was op tv onsterfelijk... jammer dat we niet meer van je mogen hebben genieten... Rust zacht... En doe de Majoor de groeten... tot over een paar jaar... 
Op 20 augustus 2007
om 0:58 getekend door:
N.a.b.i.e.
Dit is niet ok
dag lieve jos

door je geloof in god ben je nu bij hem in de hemel,

nabestaanden veel sterkte,

nederland zal je missen. 
Op 20 augustus 2007
om 0:51 getekend door:
A.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 80 81 82 83 84 85 86 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto