Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         1741 t/m 1760 van 2169        Volgende >
Lieve Jos,
Ik zal jouw heerlijke schaterlach nooit vergeten, je hebt de mensen heel wat avonden plezier bezorgd in het theater en op tv. Je zal ontzettend gemist worden door Frank, familie en vrienden. Je krijgt een groots afscheid en dat hoort gewoon bij jou. De hemel heeft er weer een pracht engel bij. Voor de Frank en de familie heel veel kracht en sterkte in deze moeilijke dagen en de komende tijd.

Ik kan het nog steeds niet geloven.

Lieve Jos R.I.P. 
Op 19 augustus 2007
om 21:41 getekend door:
M.i.r.j.a.m.
Dit is niet ok
Ik heb heel de week voor de dood van Jos, over hem onbewust gedacht, toen besloot ik dat ik hem wilde ontmoeten hij is een van de weinige BN-ers die ik echt wardeer en zkr zal missen. wens de iedereen veel sterkte metr dit verlies.

gr
Rachid 
Op 19 augustus 2007
om 21:41 getekend door:
R.a.c.h.i.d.
Dit is niet ok
lyeve jos zoveel jaren van je mogen genieten de dood heeft je toch overvallen ik hoop dat je een mooi plekje in de hemel krijgt en vanaf die plek over frank kan waken frank en dierbaren heel veel sterkte met dit grote verlies 
Op 19 augustus 2007
om 21:37 getekend door:
i.n.g.r.i.d.
Dit is niet ok
Groot verlies voor de theater wereld en voor ieder die van Jos Brink hield 
Op 19 augustus 2007
om 21:35 getekend door:
b.e.t.t.y.
Dit is niet ok
gecondoleerd met dit verlies , een hele aardige televisie man die veels te vroeg heen gegaan is .

Veel sterkte . 
Op 19 augustus 2007
om 21:34 getekend door:
s.i.n.a.
Dit is niet ok
Via deze weg wil ik Frank Sanders en verdere familie van Jos Brink heel veel sterkte toewensen met dit grote verlies. 
Op 19 augustus 2007
om 21:34 getekend door:
A.s.t.r.i.d.
Dit is niet ok
hallo echt genoot en familie
gecondoleert met het verlies van jullie dierbare en veel sterkte toegewenst van
miriam keulen 
Op 19 augustus 2007
om 21:29 getekend door:
m.i.r.i.a.m. .k.e.u.l.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Jos bedankt voor jou inbreng in de entertainment, jij was een grote kanjer, een voorbeeld voor vele.
Wij wensen vanuit Rotterdam Frank en zijn familie vooral zijn Moeder heel veel sterkte met dit intense verlies.
Het leven nou eenmaal zo er is een tijd van komen en er is en tijd van gaan, voor Jos jammer genoeg veels te vroeg.

Lieve Jos nogmaals bedankt, we zullen je missen! 
Op 19 augustus 2007
om 21:25 getekend door:
B.e.r.t. .e.n. .I.r.e.n.e. .V.i.e.r.t.e.l.h.a.u.z.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Jos,

Op 18 december 2006 zijn wij gehuwd. Eigenlijk met jou als vorganger, maar ziekte was jou gemis groots.
We hebben nog een mooie brief van jou in ons bezit met een hartelijke tekst en een lieve afsluiting.

Nu bijna 8 mnd later ben jij niet meer in ons midden. Een groots gemis, Frank jou levenspartner moet nu leven zonder jou. Jij de lieve, zachte man die er altijd voor iedereen is.
Lieverd wat moet jij hebben gebaald de afgelopen weken. Niet meer je eigen ding doen maar afhankelijk zijn van andere, juist hetgeen waar jij zo'n hekel aan had!!
Ik hoop dat je boven in het mooie paleis van de heer je plekje hebt gevonden! Je rust hebt en met een grote mooie Brink glimlach op ons allen neerkijkt.
Je afscheid wordt fantastisch, groots en mooi. Gewoon net als jou persoon, groots en vooral heel mooi.
Kanjer, wij zullen altijd aan je denken en je vooral nooit vergeten.

Jos laat de zon schijnen op donderdag de 23ste...

Frank, vrienden en familie heel veel sterkte en kracht toegewenst in de komende periode. Blijf van hem houden zoals altijd en steun elkaar!

Liefs 
Op 19 augustus 2007
om 21:24 getekend door:
P.e.t.e.r. .e.n. .D.i.a.n.a. .N.i.e.u.w.l.a.n.d.
Dit is niet ok
rust zacht
we zullen je erg missen
je liet ons zo vaak lachen
dat zullen we niet vergeten 
Op 19 augustus 2007
om 21:23 getekend door:
f.a.m. .H.e.i.j.s.t.e.r.
Dit is niet ok
Dag JOs.
Wij zullen je missen.
Doe mijn vader de groeten. 
Op 19 augustus 2007
om 21:22 getekend door:
m.a.r.y.
Dit is niet ok
Lieve Frank en familie van Jos. Moge Jos zo gaan zo als hij is geweest en in harten van heel veel mensen leeft.Aanwezig dus.
Ik heb Jos altijd al heel erg leuk fijn en spontaan gevonden en pas later heb ik zijn boeken mogen ervaren, na het overlijden van onze zoon(10 maar jl) heb ik het boekje gekocht van Jos van: "Rouw op je dak" Super!!! Ik hoop dat Frank daar ook steun uit vindt die ik heb gevonden en die Frank nodig zal hebben na het verlies van zo'n giga partner.
Jos bedankt en zou je Danny (mijn zoon) de groetjes willen doen en zeg dat ik van hem hou.
Veel plezier boven en geef iedereen die wijze les die jij ze hier hebt gegeven.

Liefs Marijke 
Op 19 augustus 2007
om 21:22 getekend door:
m.a.r.i.j.k.e.
Dit is niet ok
lieve jos rust zacht
je was een toffe peer en een kanjer
ik wens frank,familie,kennissen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. 
Op 19 augustus 2007
om 21:21 getekend door:
f.a.m. .t...k. .c.h.a.n.g.
Dit is niet ok
en weer is Nederland een markant en liefdevol persoon armer...

Ik wens Frank en familieleden veel sterkte. 
Op 19 augustus 2007
om 21:20 getekend door:
l.i.n.d.a.
Dit is niet ok
ik wil iedereen veel sterkte wensen de komende tijd.
Rust zacht Jos. 
Op 19 augustus 2007
om 21:20 getekend door:
e.s.t.h.e.r.
Dit is niet ok
De tijd dat we moeten gaan, houden we niet tegen, we weten niet wanneer deze aanbreken zal, maar voor Jos is de tijd helaas al aangebroken om te gaan.
Ik denk dat hij met een lach, al had hij nog zo'n levenskracht, naar boven zal gaan, gedragen door Liefde. Hij heeft veel mensen door zijn humor vermaakt en Jos is bij de mensen erg geliefd.

Moge Jos, daar waar hij nu moge zijn, in een plaats die beter is dan de wereld waarin we leven, in alle rust zijn, zijn welverdiende rust.

Rust zacht Jos. 
Op 19 augustus 2007
om 21:19 getekend door:
J.e.r.o.e.n. .S.c.h.o.l.t.e.n.
Dit is niet ok
Frank, familie en vrienden heel veel sterkte gewenst.

Mooie herinneringen heb ik aan Jos Brink toen ik hem 2 maal "live" heb zien optreden in Rotterdam.
Beide keren improviseerde hij een andere tekst waardoor naast het publiek ook zijn collega-acteurs dubbel lagen van het lachen.
Lieve Jos, we zullen je missen... 
Op 19 augustus 2007
om 21:19 getekend door:
E.r.i.c.a.
Dit is niet ok
Beste JOS,
Hoe snel is dit gegaan,mijn man is het zelfde lot aangedaan.Jou laatste week zag ik als een film aan mij voorbij gaan,want ook wij hebben aan die kant gestaan.Daarom lieve Jos heeft jou overlijden mij zéér aangegrepen.
Frank héél véél sterkte. 
Op 19 augustus 2007
om 21:17 getekend door:
B...A... .d.e. .G.r.o.o.t.-.O.k.k.e.s.
Dit is niet ok
ik heb aan bovenstaande teksten eigenlijk niets meer toe te voegen. wereldgozer, rust zacht. 
Op 19 augustus 2007
om 21:15 getekend door:
C.l.a.u.d.i.a.
Dit is niet ok
Joa hebben wij nooit persoonlijk ontmoet.
Wel weten wij zeker dat het een beminnelijk persoon was. Wij wensen zijn partner veel sterkte met dit verlies. 
Op 19 augustus 2007
om 21:13 getekend door:
T.h.e.o. .V.o.g.e.l.s. .e.n. .J.o.k.e. .v.a.n. .d.e.r. .V.e.l.d.e.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 85 86 87 88 89 90 91 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto