Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         2001 t/m 2020 van 2169        Volgende >
Beste Jos, veel te vroeg ben je van ons weggenomen. Rust nu maar, je hebt het verdiend.

(Helaas was ik de eerste die een register wilde openen maar door omstandigheden kon dit niet gerealiseerd worden, wat mij erg spijt) 
Op 19 augustus 2007
om 13:41 getekend door:
M.a.r.k. .B.e.u.m.e.r.
Dit is niet ok
 
Op 19 augustus 2007
om 13:39 getekend door:
c.o.b.y. .t.i.n.d.e.m.a.n.s.
Dit is niet ok
Jos, lieverd, ik mis je sprankelende persoon nu al, maar erg lang zal ik dat niet hoeven te missen, denk ik.
Lieve Frank, woorden die je moeten troosten om dit enorme verlies te verlichten, kan ik niet vinden, als ze al bestaan. Maar als 008-ter heb ik ooit in jouw bemoedigende armen mogen zitten en je mond bij mijn oor die zei, "Geniet van wat je beleeft want die momenten komen nooit meer terug!"
Lieve Frank, ik neem aan dat jij van je jaren en momenten met Jos hebt genoten. Herinner ze, koester ze. In gedachten neem ik je in mijn armen en laat jou daar rusten. Ik wou dat ik dat echt voor je kon doen.
Alle steun van God de Vader toegewenst,
ik hou van je en ben in de geest bij je,
Lous 
Op 19 augustus 2007
om 13:38 getekend door:
L.o.u.s. .v.a.n. .d.e. .G.r.a.a.f. .(.e.x. .V.i.n.k.e.s.t.e.i.j.n.).
Dit is niet ok
Lieve familie,
Veel sterkte bij het verwerken van dit verlies, Jos een man met humor, warmte fijn dat hij zoveel voor ons heeft kunnen doen.

Ank 
Op 19 augustus 2007
om 13:37 getekend door:
a.n.k. .h.e.e.m.s.k.e.r.k.
Dit is niet ok
Lieve Jos,
We hebben het gevoel of we een zeer dierbare vriend hebben verloren. Ook al kenden we je niet persoonlijk, voor ons ben je de grote broer waar we mee opgroeiden, de buurjongen waar we veel mee gelachen hebben, de vriend die er altijd was. We willen alle mensen, en vooral Frank en Paul, die diep getroffen zijn door jouw weggaan hierbij sterkte toewensen om zonder jouw lijfelijke aanwezigheid verder te gaan. We weten dat je altijd vanuit het hiernamaals "gewoon" bij hen, en bij ons blijft (want weg is niet weg)in heel dierbare herinnering.
Jos, bedankt voor je zijn in onze wereldse wereld, en doe ze hierboven de groeten.
Kus vanuit Hoofddorp 
Op 19 augustus 2007
om 13:34 getekend door:
F.r.a.n.s. .e.n. .I.n.g.r.i.d. .v.a.n. .K.u.i.j.k.
Dit is niet ok
Heel erg dat dit megamens heen is gegaan,echt ik wist niet wat ik hoorde vorige week...Jos ziek en nog ernstig ook en nu is het al voorbij...gelukkig heeft hij niet de ellende van deze vreselijke ziekte te lang ondervonden.
Heel erg,geen woorden voor.
Ik wens Frank,familie,vrienden en de rest van Nederland sterkte bij dit enorme verlies.
Jos rust zacht. 
Op 19 augustus 2007
om 13:33 getekend door:
C.e.e.s.
Dit is niet ok
lieve frank, lucie en alle anderen die van jos hebben gehouden!

ik wil jullie allemaal vreselijk veel sterkte wensen met het gemis van jos brink. hij was een ster en blijft een ster! ik was al heel jong toen ik met mijn vriendin naar tekstpierement ging en ik genoot van de voorstelling. ik zal ook nooit vergeten dat hij de opmerking tegen lucie maakte : maar je hebt toch een lekkere warme halsketting om? alles wordt nu gezegd en dat is goed en het gat in je hart gaat heel langzaam dicht, alleen dat laaste stukje, het verlangen naar hem en naar toen, dat zal altijd blijven!rust zacht lieve jos brink, je bent nu bij de sterretjes! 
Op 19 augustus 2007
om 13:31 getekend door:
r.o.o.s.
Dit is niet ok
dag lieve Jos
Bedank voor je humor en je hart van goud.
Frank en familie veel sterkte 
Op 19 augustus 2007
om 13:31 getekend door:
s.u.s.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Jos...

"Wedden dat" ik je ga missen...!!

Rust zacht... 
Op 19 augustus 2007
om 13:31 getekend door:
J.a.n.n.e.t.
Dit is niet ok
Beste Frank en familie,

Allereerst wil ik jullie condoleren met het verlies van jullie Jos en ook toch een heel klein beetje onze Jos. Ook wij hebben afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een heel dierbaar iemand, ons kindje. Ondanks het verdriet en de vraag: waarom? denk ik dat het ook belangrijk is, het "zijn" van je dierbare te koesteren. Uit respect voor Jos is het heel belangrijk ook te lachen en je de fijne momenten te herinneren. Dit helpt met het rouwproces. Het loslaten van je dierbare is het moeilijkste wat je moet doen, maar dit is ook een uitdrukking van onvoorwaardelijke liefde voor deze persoon. Je wilt je dierbare niet zien lijden. Vergeet niet: Jos is er nog wel hoor! Misschien laat hij dit stiekem ook wel blijken. Veel sterkte en heel veel kracht toegewenst voor nu en in de toekomst.

Groet,
Aly 
Op 19 augustus 2007
om 13:30 getekend door:
A.l.y.
Dit is niet ok
 
Op 19 augustus 2007
om 13:29 getekend door:
e...v. .l.o.o.n. .v. .d.o.o.r.n.
Dit is niet ok
Jos,een man uit 1 stuk ,Jos ik vond je geweldig 
Op 19 augustus 2007
om 13:28 getekend door:
j.e.n.n.i.e.
Dit is niet ok
Gecondoleerd met het overlijden van Jos.
De hemel is een grootte ster rijker.
Ik heb zo genoten van die man. Hij was een geweldige man die een zaterdagavond helemaal goed kon maken met zijn shows.
Zijn lach, grappen en warme persoonlijkheid zal zeker gemist worden.
Heel veel sterkte en kracht voor Frank en Fam. en vrienden. Wij denken aan jullie.
Fam. Sleegers 
Op 19 augustus 2007
om 13:28 getekend door:
N.a.n.c.y.
Dit is niet ok
LIEVE JOS.
IK WIST NIET WAT IK HOORDE.WE HEBBEN VEELGELACHEN OM JE.
FRANK EN MOEDER EN VERDERE FAMILIE LEDEN HEEL VEEL STERKTE TOEGEWENST NAMENS.
FAM. HAVELAAR UIT ALMERE 
Op 19 augustus 2007
om 13:28 getekend door:
f.a.m...h.a.v.e.l.a.a.r.
Dit is niet ok
Een grote man met een lach en een traan is van ons heen gegaan.

Beste Frank familie en vrienden heel veel sterkte toegewenst met het verlies van jos brink.
moge hij in den hemel mensen vermaken met zijn werk.

mvg Leefbaar rotterdam delfshaven. 
Op 19 augustus 2007
om 13:26 getekend door:
w.o.u.t.e.r. .z.u.i.d.e.m.a.
Dit is niet ok
voor Frank, Jos' Moeder en alle familie en vrienden en de rest van Nederland. Veel kracht en sterkte met het verwerken van het overlijden van Jos.Hij zal nooit vergeten worden. 
Op 19 augustus 2007
om 13:26 getekend door:
M.a.r.i.j.
Dit is niet ok
"Jos, voorgoed uit ons midden,
voor altijd in ons hart.
Frank en alle overige familieleden
HEEL VEEL STERKTE!!! 
Op 19 augustus 2007
om 13:25 getekend door:
m.a.r.i.a.
Dit is niet ok
Beste frank en verdere familie,
Wij zijn zeer verdrietig. Jos en jij ook Frank hebben ons veel plezier gegeven met jullie musicals en andere voorstellingen. Heel veel sterkte de aankomende tijd.

Wij hopen dat jullie net zoveel steun en liefde krijgen als Jos andere mensen heeft geschonken.

Wij branden een kaarsje voor jullie in Frankrijk.

Groet,
Familie Haak
Carnac , Frankrijk 
Op 19 augustus 2007
om 13:22 getekend door:
R.i.a. .e.n. .R.o.e.l. .H.a.a.k.
Dit is niet ok
Lieve Jos,
Bedankt voor alles. Ik heb zo van je genoten. Ik weet zeker dat er nu iemand is die naar je omziet zoals jij altijd naar anderen hebt omgezien.
Frank, familie en vrienden van Jos veel sterkte toegewenst. Mijn gedachten zijn bij jullie.
Marianne. 
Op 19 augustus 2007
om 13:22 getekend door:
M.a.r.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Lieve Jos, eigenlijk is het belachelijk dat we je pas gaan schrijven nu je er niet meer bent, had ik maar eerder de tijd er voor genomen.Ik geloof oprecht dat je een fijn mens was en wens je dan ook een heel mooi hiernamaals toe. Lieve Jos, rust zacht en vaarwel, doe de groeten aan Spook en Kloenk voor me. Aan Frank en de verdere familie ; ik denk heel erg veel aan jullie deze dagen, en wens jullie heel veel sterkte toe.Hoe veel jullie ook van hem gehouden hebben, daar waar hij nu is , is het vast veel mooier en prettiger voor hem en ooit zijn we weer samen, daar geloof ik heilig in. Dat jullie hier iets van troost in mogen vinden, groetjes van Jan. 
Op 19 augustus 2007
om 13:22 getekend door:
J.a.n. .d.e. .B.r.u.y.n.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 98 99 100 101 102 103 104 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto