Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         781 t/m 800 van 2169        Volgende >
Heel veel sterkte en kracht de komende tijd. 
Op 23 augustus 2007
om 0:17 getekend door:
J...L.e.e.n.
Dit is niet ok
De allerlaatste nacht boven de grond. Morgen wordt je begraven en zal je nooit meer te zien zijn. Moet een gekmakend idee zijn voor je man en je moeder en voor de mensen die van je houden.
Dat zijn er heel veel; verschrikkelijk veel.
Lieve Jos; je hebt het leven geleefd en dat leven heeft heel veel zin gehad. Je hebt voor velen iets betekend!Het ga je zo goed! 
Op 23 augustus 2007
om 0:15 getekend door:
a.n.n.e.l.i.e.s.
Dit is niet ok
Een veelzijdig persoon, die door velen geliefd was. Hoe kan het ook anders!
Hij laat een leegte na, die door geen ander opgevuld kan worden.
Dag Jos. 
Op 23 augustus 2007
om 0:14 getekend door:
N.e.l.l.y.
Dit is niet ok
In Nederland is er een man overleden "Jos Brink" die met zijn lach en traan vele harten heeft gestolen zeker de mijne! Ik wens meneer Frank Sanders heel veel sterkte toe voor de toekomst om zonder zijn Josje verder te moeten. Ook de familieleden en vrienden heel veel kracht en liefde toegewenst van een grote fan van deze ongelofelijk lieve man die met zijn hele persoonlijkheid veel mensen heeft laten lachen en huilen. 
Op 22 augustus 2007
om 23:51 getekend door:
J.o.l.a.n.d.a.
Dit is niet ok
Nu Jos is overgegaan blijft zijn herinnering bestaan. Dat zal niet genoeg zijn voor je , Frank; maar het is niet anders. Geef het mettertijd als de drukte voorbij is een plaats in je dagelijkse beslommeringen en realiseer je, dat je een geweldig mens aan je zijde hebt gehad en dat zijn beeld bepalend zal zijn voor je toekomstige bestaan met de herinnering aan hem.Wel en wee, dáár ging het om. Daár wensen wij je heel veel sterkte mee. Zonder en toch met hem lijkt ons een haast onmogelijke opgave. We wensen je heel veel sterkte en steun van allen die jullie dierbaar waren zijn.Zet 'm op joh...
Jan en bert 
Op 22 augustus 2007
om 23:37 getekend door:
j.a.n. .e.n. .b.e.r.t.
Dit is niet ok
De bomen komen uit de grond, En uit hun stam de twijgen, En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen, We zien ze vallen op de grond, En opnieuw weer groeien, Zo heeft de aarde ons geleerd, Dat al wat sterft zal bloeien..

Veel sterkte gewenst voor familie, vrienden en bekenden van Jos 
Op 22 augustus 2007
om 23:36 getekend door:
D.i.a.n.n.e.
Dit is niet ok
Jos...jij was een geweldige man met een lach en een traan..je kon zo lekker emotioneel worden..je bent en was een heerlijke man, iedereen zal met plezier aan jou terug denken...je bent nu in de hemel en ik weet zeker dat jij daar de mensen gaat vermaken...wij moeten je missen en dat doet pijn..maar ooit komen we elkaar allemaal weer tegen...bedankt Jos, je bent een kanjer!!!...alle nabestaanden heel veel sterkte voor nu en in de toekomst! 
Op 22 augustus 2007
om 23:34 getekend door:
c.o.n.n.y.
Dit is niet ok
Jos;
Je was wie je was en altijd herkenbaar jezelf en zelfs ná de dood zul je blijven voortgaan zoals je was.
Als je naam vervaagt blijft je beeld bestaan, want we zijn ook niet de jongsten.
Jos, het ga je goed!!! 
Op 22 augustus 2007
om 23:25 getekend door:
j.a.n. .e.n. .b.e.r.t.
Dit is niet ok
Jos: Bedankt voor alles!
Veel sterkte voor de familie 
Op 22 augustus 2007
om 23:23 getekend door:
m.a.r.i.a.n.
Dit is niet ok
Lieve Frank Jouw man, jouw eigen Josje, die was, is, en altijd zal blijven, vooral voor jou. Heel veel sterkte. 
Op 22 augustus 2007
om 23:23 getekend door:
J.o.k.e. .F.a.k.k.e.l.d.i.j.
Dit is niet ok
Lieve Jos,je was een Mens onder de mensen...

Ik kan nog heel veel van je leren...en ga daarom je laatste boek lezen...en luister naar jouw woorden...want rouw is heel moeilijk te verwerken...ook nu met jou...

Frank héél véél sterkte maar vertrouw erop dat Jos naar Zijn God mag gaan maar jóu nooit zal los laten...hij blijft BIJ je...hóe dan ook!!!

Jos doe de groeten aan mijn vader, moeder en broer...
JOS...SAMPAI BERTEMU LAGI...
...SELAMAT DJALAN...JOS... 
Op 22 augustus 2007
om 23:19 getekend door:
V.i.l.d.a. .B.u.t.t.e.l.i.n.g.-.v.o.n. .A.r.n.o.l.d.i./.V.l.e.u.t.e.n.
Dit is niet ok
Lieve Jos,

We hebben altijd van je genoten op t.v.
Je was een sympathieke en aardige persoonlijkheid. We zullen je missen.

Veel sterkte aan hen die je achterlaat!

Jos tot weeerziens in de Hemel ooit.

Silvia Maas. XXX 
Op 22 augustus 2007
om 23:15 getekend door:
f.a.m... .M.a.a.s...
Dit is niet ok
beste jos t ga je goed daar in de hemel ik heb altijd alle programma,s gekeken van jou ben er mee op ge groeit jammer dat je al zo vroeg weg moest gaan net zoals vele andere goeie mensen maar wedden dat je daar ok n ster bent in de hemel we zullen je missen dat is zeker aan de na bestaande gecondoleerd met dit verlies van jos en heel veel sterkte toe gewensd in deze moeilijke tijd jos tabee wees een mooie ster daar net als mn favoriet andre hazes hij is mijn ster adieu jos tabeee 
Op 22 augustus 2007
om 23:00 getekend door:
e.v.e.l.i.n.e.
Dit is niet ok
Lieve Jos,

Ook al schrijf je boeken over het verwerken van rouw, als je het in de praktijk moet toepassen is het toch telkens weer een bittere pil. Ook al kende ik je niet persoonlijk, toch voel ook ik die pijn in mijn hart. Die pijn moet voor jou dierbaren ondragelijk zijn. Ik wens hen dan ook alle sterkte om het een plaatsje te geven in hun leven. Het ga je goed daarboven in het hemelse carre! Daaag lieve Jos

Monique 
Op 22 augustus 2007
om 22:46 getekend door:
M.o.n.i.q.u.e.
Dit is niet ok
Ik wens Frank en familie heel veel sterkte toe de komende tijd.
Gecondoleerd 
Op 22 augustus 2007
om 22:39 getekend door:
P.e.t.r.a.
Dit is niet ok
LIEVE JOS,IK DENK DAT JIJ VEILIG AAN KOMT BOVEN BIJ DE MAJOOR.WAT ZULLEN WIJ JOU MISSEN JONGEN.DAG LIEVE JOS RUST ZACHT,HEEL VEEL STERKTE FRANK EN VERDERE FAM IN GEDACHTEN ZIJN WIJ BIJ JULLIE. 
Op 22 augustus 2007
om 22:39 getekend door:
E.E.N. .F.A.N.
Dit is niet ok
Lieve Jos,
Morgen volgt het definiteve afscheid van jou als zeer geliefd, bemind, gerespecteerd, getalenteerd, etc persoon. Je zult gemsit worden door velen !!
Lieve Frank, Albert, zijn moeder en andere naasten wens ik voor morgen en de tijd daarna héél véél STERKTE toe bij het afscheid van jullie lieve Jos !! 
Op 22 augustus 2007
om 22:38 getekend door:
I.n.a.
Dit is niet ok
Jos, wereldkanjer! Tot later... 
Op 22 augustus 2007
om 22:34 getekend door:
E.r.w.i.n.
Dit is niet ok
Lieve Jos; jij blijft in mijn gedachten. Bedankt voor alle fijne dingen waarvan ik heb kunnen genieten. Ik zal je missen en rust zacht. 
Op 22 augustus 2007
om 22:29 getekend door:
b.e.t.s.i.e.
Dit is niet ok
BEDANKT JOS VOOR ALLES JE WAS GEWELDIG ,
AFZ PATRICK KNULST 
Op 22 augustus 2007
om 22:26 getekend door:
P.A.T.R.I.C.K. .K.N.U.L.S.T.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 37 38 39 40 41 42 43 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto