Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         961 t/m 980 van 2169        Volgende >
Wedden dat je in het hemels theater gaat optreden! In de hoofdrol! 
Op 22 augustus 2007
om 2:09 getekend door:
P.e.t.e.r.
Dit is niet ok
Lieve Jos Brink
Veel te snel ben je weggenomen uit het leven.BIj deze wil ik de familie en vriendenen, kennissen van Jos Brink heel veel sterkte en kracht wensen om dit verlies te verwerken 
Op 22 augustus 2007
om 1:37 getekend door:
D.i.a.n.a. . .J.o.h.a.n. . .J.a.n.n.i.e.
Dit is niet ok
ik moest denken aan een lied dat Jos misschien ook vanuit zijn Kerk kende
Wij gaan op reis langs de weg van verlangen, wij gaan op reis langs de beelden van hoop. familie ik wens u alle sterkte toe. 
Op 22 augustus 2007
om 0:45 getekend door:
j.a.c.q.u.e.l.i.n.e.
Dit is niet ok
Wat een mooi heerlijk mens was je! Ik zal je nooit vergeten. Ik wens Frank en alle andere nabestaanden, vrienden, kennissen heel veel sterkte toe bij dit enorm zware verlies. 
Op 22 augustus 2007
om 0:34 getekend door:
S.a.b.i.j.n.
Dit is niet ok
Even nadenken. Wat heeft Jos Brink voor mij betekend? Laat ik beginnen te zeggen dat het mij erg heeft geraakt te lezen dat hij zo ziek was. En vervolgens zijn overlijden, dat zo snel kwam. Ik ben nu 43. Heb Jos ooit wel eens geschreven, als 'jongvolwassene' omdat ik een enorme fan was van de boekjes die hij schreef. Voornamelijk over zijn katten, ik heb me de tranen gelachen... Zoooo grappig die Jos, die wist echt van niets iets te maken. Nee, zo was het niet. Hij zag alle kleine dingen om zich heen en erkende ook daar de humor. Ja, zo was hij. Ik heb ooit één van mijn poezen Noesse genoemd, ook een poes van hem droeg ooit die naam. Een geweldige kattennaam. Een geweldige Jos. Een mens. Een mensenmens. Heb het goed daarboven, kanjer, hoop dat je al je poezen terugziet. En Frank, moeder, familie en andere intimi, kus en knuff. Hij blijft! 
Op 22 augustus 2007
om 0:29 getekend door:
A.d.a.
Dit is niet ok
Jos, rust zacht. Bedankt voor al het moois, wat je mij gegeven hebt. Vooral voor het fijne gesprek, wat we hier in de Barbarakerk hadden na de dienst.
Heel veel sterkte voor Frank. 
Op 22 augustus 2007
om 0:28 getekend door:
E.l.l.y. .T.a.m.m.e.r.
Dit is niet ok
Een fantastisch mens is heengegaan.
Waren er maar meer mensen zoals jij.
Rust in vrede.
Moge Sander, zijn moeder en verdere familie de kracht van God ontvangen om verder te kunnen gaan. 
Op 22 augustus 2007
om 0:24 getekend door:
L.e.n.y. .S...
Dit is niet ok
jos je was een heel lief mens we zullen je missen franf en moeder en familie veel sterte toegewenst 
Op 22 augustus 2007
om 0:11 getekend door:
w.i.l.l.y.
Dit is niet ok
Een warme persoonlijkheid is niet meer.
Wetende dat hem veel leed en pijn bespaard is gebleven, maar een leegtehier achter laat, wens ik frank en alle andere naasten heel veel sterkte.
Hij was en zal altijd een van de gezichten van de nederlandse televisie en theater blijven en voor jullie natuurlijk nog veel meer.
Wij zullen hem erg missen.
Jos goede reis en bedankt voor alles wat je voor iedereen betekend hebt. 
Op 22 augustus 2007
om 0:09 getekend door:
f.a.m.i.l.i.e. .V.i.n.k.
Dit is niet ok
Beste Frank, Paul, verdere familie , vrienden en kennissen; Heel veel sterkte gewenst na dit zeer onverwachte en tragische verlies. Hij zal net als zijn grote voorbeeld wim sonneveld nog heel lang in onze herinnering blijven voortleven. Jos, bedankt , je was een absolute TOPPER !!! 
Op 22 augustus 2007
om 0:05 getekend door:
a.j.
Dit is niet ok
lieve jos.
ik was geschrokken toen ik dit verschrikkelijke bericht hoorde.toch ben ik blij voor je dat alle verder pijnen en leed je bespaart zijn gebleven.natuurlijk hadden we je graag nog een paar jaar willen houden,maar het mocht niet zo zijn.toch weten we dat er ergens boven in de hemel je met open armen werd ontvangen.want je was echt een engel op aarde.
jos rust zacht en frank en alle andere familieleden veel sterkte met dit enorm verlies 
Op 22 augustus 2007
om 0:00 getekend door:
m.a.r.i.a.
Dit is niet ok
dag meneer brink ik vond u geweldig heel veel sterkte aan de nabestaanden rust zacht 
Op 21 augustus 2007
om 23:54 getekend door:
i. .d.u.i.f.
Dit is niet ok
Een kostbaar mens heeft onder ons geleefd.
Familie en vrienden van Jos, heel veel sterkte! 
Op 21 augustus 2007
om 23:50 getekend door:
J.o.k.e.
Dit is niet ok
Opnieuw is ons een dit jaar een markante publiekslieveling ontvallen aan de zo gevreesde ziekte. Lieve Jos , je hebt voor zovelen zo veel betekent met je warme uitstraling. Alleen dat al is een groot gemis. Je hebt zoals jezelf al zei voor de duur van 3 levens geleefd en dat kon het lichaam niet langer aan. Ik heb de overtuiging dat je geest over ons zal blijven waken.
Jos, bedankt voor alles en rust zacht, je hebt het verdient!
Frank, moeder van Jos, tante Annie en verdere naasten veel sterkte toegewenst en put moed uit de mooie herinneringen. 
Op 21 augustus 2007
om 23:47 getekend door:
H.e.l.g.a. .V.e.r.n.e.s.
Dit is niet ok
Dag Jos.
Ik zal je lach, blijheid en warmte missen op t.v.
Veel sterkte gewenst voor allen die hem lief zijn. Joke 
Op 21 augustus 2007
om 23:45 getekend door:
J.o.k.e.
Dit is niet ok
een kanjer is niet meer.
wij wensen de nambestaanden veel sterkte met dit grote verlies. 
Op 21 augustus 2007
om 23:45 getekend door:
m.a.r.i.a.n. .t.e.n. .b.o.k.u.m.
Dit is niet ok
 
Op 21 augustus 2007
om 23:44 getekend door:
b. .d.u.i.f.
Dit is niet ok
je was een goed mens en heel lief 
Op 21 augustus 2007
om 23:42 getekend door:
w.i.l.l.y.
Dit is niet ok
ik vond jou geweldig ,
vroeger al toen wou ik je een
leuke mop zenden.
wat je dan in je programma kon doen ...maar dat is echt heeeeel lang geleden
...ik ben nu bijna 51 ...
love jou 
Op 21 augustus 2007
om 23:33 getekend door:
e.l.l.y.
Dit is niet ok
ik vond jou geweldig ,
vroeger al toen wou ik je een
leuke mop zenden.
wat je dan in je programma kon doen ...maar dat is echt heeeeel lang geleden
...ik ben nu bijna 51 ...
love jou 
Op 21 augustus 2007
om 23:30 getekend door:
e.l.l.y.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 46 47 48 49 50 51 52 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto