Bram Vermeulen

Bram Vermeulen

13 oktober 1946 - 4 september 2004
AMSTERDAM, 04-09-2004 - De cabaretier en schrijver van Nederlandstalige liederen Bram Vermeulen is zaterdagochtend 4 september 2004 overleden. Vermeulen, die dezelfde dag van vakantie uit Italië zou terugkeren, overleed in zijn slaap. Hij werd 57 jaar oud.

Vermeulen is in de jaren zeventig bekend geworden met de cabaretformatie Neerlands Hoop, waarvan ook Freek de Jonge deel uitmaakte. Nadat Vermeulen en De Jonge zelfstandig verder gingen, maakte Vermeulen nog vele albums, die vooral in België succesvol waren.

Het overlijden van Vermeulen kwam onverwacht. Vermeulen overleed in aanwezigheid van zijn dochter. Zij zouden zaterdag samen naar Nederland terugkeren. Zijn vrouw was al eerder van vakantie naar Nederland teruggekeerd voor televisieopnames.

De familie heeft inmiddels afscheid genomen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         321 t/m 340 van 2612        Volgende >
Voor de tweede keer met tranen in m'n ogen gekeken naar de documentaire van Peter Swart, geweldige stem, warm, geweldige man. 
Op 30 december 2005
om 1:02 getekend door:
e.r.n.y.
Dit is niet ok
Goden, wat een man!
Hoe mooi zoals hij was wie hij was.
...dat was het, en hij was prachtig..
en wat hij heeft achtergelaten..is onvergetelijk..en in-druk-wekkend. 
Op 30 december 2005
om 1:00 getekend door:
C.i.n.d.y. .K.o.o.p.m.a.n.s.c.h.a.p.
Dit is niet ok
Maar we missen je toch. 
Op 30 december 2005
om 0:14 getekend door:
T.H.B.
Dit is niet ok
Vandaag nog naar de tv registratie ter nagedachtenis aan Bram gekeken.Via surfen deze site gevonden.Hij is een held in tekst en zang.De erfenis van zijn songs is groot,"een goede reden" gezongenm door Katarina is indrukwekkend.Ze zou dit op Cd moeten uitbrengen als eerbetoon aan Bram en zijn Moeder 
Op 23 december 2005
om 23:32 getekend door:
P.i.e.t. .D.e.e.l.e.m.a.n.
Dit is niet ok
Het is wel wat laat, maar ook mijn deelneming. Ontdekte deze site vandaag... Net de 'Terugblik' van Bram gekocht, ik had de vier albums al die erop staan maar wou ze ook op CD. 
Op 19 december 2005
om 16:37 getekend door:
j.o.h.a.n. .v.a.n. .d.e.r. .w.a.l.
Dit is niet ok
heel veel sterke! bram was oké! 
Op 16 december 2005
om 18:13 getekend door:
c.h.r.i.s.t.i.n.a.
Dit is niet ok
Bram Vermeulen overleden?? dat wist ik niet eens. Ik hoorde pas vandaag via een site waar ze cd's vekopen welke muziek hij maakte en ik vond het geweldig. Ik heb de cd besteld en ging kijken op het internet om zijn biografie te bekijken, wilde weten wie deze muziek maakt. Ik zie staan Nieuws, Hommage, Bramshop, Bram, Condoleanceregister, Condoleanceregister??dacht ik bij mezelf,
'hij is toch niet dood hè'
klikte erop en wat ik dacht bleek dus zo te zijn,
hij is overleden.. 57 jaar.. dat is nog jong. Ookal had ik nog nooit van hem gehoord, schrok ik er eigenlijk wel van, een heel raar gevoel is dat. Je kent iemand alleen al door te luisteren naar zijn muziek, fragmenten van muziek zelfs, maar dat hij dus overleden was...het raakte me ik weet niet waarom
maar het raakte me.
Ik wens de familie en vrienden veel sterkte met het veries. 
Op 15 december 2005
om 1:06 getekend door:
F.a.b.i.a.n.
Dit is niet ok
Mooie dingen gaan nooit verloren. Duurde 33 jaar voordat ik Bram Vermeulen ontdekt heb en mijn eerst concert in 2004 heeft nooit plaatsgevonden alleen de Hommage was voor mij weggelegd. De muziek is geweldig. Bedank voor al het moois. U moet een bijzonder mens zijn geweest. 
Op 12 december 2005
om 21:41 getekend door:
s.y.l.v.i.a.
Dit is niet ok
Dank je wel Bram voor je prachtige liedjes, sorry liederen. Ze raken me in hart en ziel. Het positieve aan dat je dood bent gegaan is dat ik jouw muziek heb ontdekt. Voor familie en vrienden een enorm gemis, sterkte ermee. 
Op 5 december 2005
om 11:34 getekend door:
a.n.k.i.e.
Dit is niet ok
Alweer meer dan een jaar geen Bram Vermeulen meer, en nog betuigen mensen hier hun condoléances. Treffender kun je het beeld niet krijgen van hoezeer Bram tot het hart van mensen doordrong. Ik noem drie voorbeelden.
1982. CJP-concert. Samen met Eddie B. Wahr beklimt Bram het podium van de Enschedese zaal waar ik in afwachting ben van de hoofdact, Fay Lovsky. Met respect voor mevrowu Lovsky, maar Bram en Eddie stalen compleet de show, namen het podium en de zaal in bezit en tonen hoe belangrijk het is dat de artiesten uiterlijk en innerlijk geloven in wat ze doen. Bram zingt alsof zijn leven er van af hangt, en ik ben voorgoed verkocht.
1986. Ik luister naar Brams eerste echte solo-plaat. 'Niet weggaan', de zelfkastijdende mokerslag op elke vierde tel. Een vaste vorm voor de onzekerheid in 'Dichter bij mij'. De naïeve ontdekking: 'je moeder die dood gaat, dat is dus gevoel'. Gelukkig krijgt de plaat een Edison-nominatie omdat kennslijk sommige mensen nog oren hebben.
1987, najaar. Ik reis van mijn bescheiden studentencenten per trein naar theater Iboya in de Amsterdamse Leidsedwarsstraat, waar Bram een 'intiem concert' zal geven, aldus de theaterbaas. Aanvangstijd kwart over acht blijkt het intieme gezelschap het aantal van zes bezoekers niet te overstijgen, zodat theaterbaas de zaak contractueel afblaast. Bram, duidelijk verlegen met de zaak, komt ons nog even wat onderhouden en sorry zeggen en zo. Natuurlijk zouden wij hem graag uit zijn lijden knuffelen, maar dat doe je nu eenmaal niet. We verlaten de met hooggespannen verwachtingen betreden zaal en storten ons in avondlijk Amsterdam, dat druilt van de regen. Voorlopig doen we het maar met platen draaien.
Bedankt, Bram, het is niet onopgemerkt gebleven. 
Op 1 december 2005
om 17:35 getekend door:
M.i.c.h.e.l. .C.o.u.z.i.j.n.
Dit is niet ok
Dank u Bram om de wereld een spiegel voor te houden. Ik zal je kunde om alles op een krachtige, eerlijke manier te verwoorden missen. Ik zal het missen om stiekem te huilen in een bomvolle theaterzaal omdat je me weer eens tot in m'n ziel raakte.
Beste familie en vrienden van Bram,
ik hield zoveel van hem.
Voor de rest,
zonder woorden... 
Op 10 november 2005
om 21:16 getekend door:
K.o.e.n. .M.e.n.u.
Dit is niet ok
Bram, eindelijk zijn nu je eerste vier albums ook op CD. Jammer dat je daarvoor eerst dood moest gaan.
Maar niettemin ben ik er blij mee dat de beste Nederlandstalige rock albums nu ook in mij CD-speler kunnen. Nog minder kans om je te vergeten... 
Op 6 november 2005
om 20:51 getekend door:
E.r.i.c. .K.e.y.z.e.r.
Dit is niet ok
Ik weet het nog goed, we stonden in de dierentuin, toen ik ineens dacht "Hé, dat is bram vermeulen." Hij stond vol vreugd dingen te vertellen over de dieren... ik zal het nooit vergeten...
Rust in vrede.. ookal is het al lang geleden.. 
Op 5 november 2005
om 21:36 getekend door:
M.a.r.t.i.j.n.
Dit is niet ok
't is alweer een jaar geleden,de man wiens muziek ik vroeger weleens gehoord had tot ik één dezer dagen de Cd tijdloos kocht.HOE SCHITTEREND en tergelijk hoejammer dat ik de man niet eerder heb ontdekt en beluisterd.Echt met pijn in het hart denk ik terug aan Bram en tergelijk als troost wat heeft die man ons toch wondermooie muziek gegeven in dewelke ik van ganser harte weet dat hij verder leeft.Bedankt Bram
voor zoveel moois,moge het een troost wezen voor je nabestaanden dat je zeker, en niet vvor mij alleen onsterfelijk zult zijn door je muziek en teksten 
Op 2 november 2005
om 19:59 getekend door:
S.c.h.a.u.b.r.o.e.c.k. .J.a.n.
Dit is niet ok
zaterdag de 22 okt,naar galerij bax geweest om drie drukwerken van bram te kopen ,stap in auto terug,eerste nummer dat ik hoor op de radio, bram vermeulen met de wedstrijd, toeval bestaat niet.
heb de hele weg kippevel gehad

het gaat je goed daar boven 
Op 27 oktober 2005
om 23:40 getekend door:
t.h.i.j.s. .e.c.k.h.a.r.d.t.
Dit is niet ok
In Hoorn speelt momenteel een bizarre discussie over (de opvang van) dak- en thuislozen. De gemeente hoorn wil ze naar Den Helder sturen. Omdat de gemeente (ondanks het probleem reeds twee jaar bekend is) nog geen enkele actie heeft ondernomen op dit gebied.

Bram heeft enkele prachtige liedjes geschreven over ontheemden, zwervers en psychiatrische "gevallen". Zoals "Mensen van de Straat". Maar één van zijn mooiste liederen vind ik "Maria". Die op haar bankje zit en praat met iemand die er niet is.

Momenteel werk ik aan een boekwerkje als inzending voor een expositie in de Mariakapel in Hoorn. Daarin verwerk ik enkele persoonlijke ervaringen met dak- en thuislozen uit mijn werk als medewerker van de sociale dienst. Een protest tegen het bizarre beleid van de gemeente Hoorn.

Nu wil ik op de laatste bladzijde van mijn inzending het lied "Maria" opnemen. Heel toepasselijk. Het gaat over een zwerfster. En nog een zwerfster met de naam van de expositieruimte...

Het boekwerkje zal slechts in een oplage van twee of drie exemplaren verschijnen. Ik hoop dat ik geen problemen krijg met de rechten, want het gaat hier om het signaal dat ik probeer af te geven aan de politiek en de bevolking van de gemeente Hoorn.

Een groet van Sebastiaan
Bewonderaar van Bram (en Cornelis Vreeswijk). 
Op 26 oktober 2005
om 0:57 getekend door:
S.e.b.a.s.t.i.a.a.n. .H.o.l.
Dit is niet ok
Gisteren was ik in De Rijp, waar Jochem Myjer optrad in een hotel. Hij zong ook twee liedjes van Bram en ik vond het prachtig! Om 'Onzin' moest ik vooral erg lachen, maar 'Teveel' gaf mij echt kippenvel. Ik was zeker niet de enige, Jochem had het ook moeilijk. Ik vind het ongelofelijk jammer dat ik Bram niet goed kende toen hij nog leefde. Via deze weg wil ik laten weten dat ik nu erg geniet van de mooie liedjes...
Liefs Barbara 
Op 24 oktober 2005
om 22:06 getekend door:
B.a.r.b.a.r.a.
Dit is niet ok
Gesloten als ik ben, heeft geen nummer mij zo geraakt als 'Een doodgewone jongen'. Misschien komt het omdat deze doodgewone jongen nu zelf vader is van een doodgewonen jongen. Hoe vaak ik het nummer ook hoor, ik blijf er een brok van in mijn keel krijgen.

Bram, bedankt dat je mij deze kant van mezelf hebt leren kennen. Het spijt me dat ik je zo laat heb ontdekt. 
Op 18 oktober 2005
om 17:00 getekend door:
M.a.r.c.o.
Dit is niet ok
Hierbij even in naam van mijn moeder, Paula;

Zij vond de hommage prachtig en ontroerend en is er lang nog mee bezig geweest. Ze was in Heerlen en in Carre en beide waren erg bijzonder, maar ook een beetje een dubbel gevoel, zoals ik begrepen heb.
Zij wilde daarom hiervoor bedanken.

Zij had graag een berichtje gestuurd of gemaild vanwege de verjaardag van Bram afgelopen donderdag, maar hierbij alsnog laten we weten dat we er aan denken en mee leven met de familie. Erg jammer dat we hem nooit meer live zullen zien optreden, alleen in herinnering en gedachten.
Ik was samen met haar in het Vondelpark vorig jaar bij misschien een van de laatste optredens van Bram, en het was geweldig!
We blijven genieten van zijn muziek! 
Op 16 oktober 2005
om 23:49 getekend door:
L.a.u.r.a. .B.a.k.k.e.r.
Dit is niet ok
14/10 hommage aan Bram in Houthalen ...

heel erg mooi, intens, voluit, prachtig...
we hebben genoten .. en Bram ook, dat weet ik zeker. 
Op 16 oktober 2005
om 19:47 getekend door:
H.i.l.d.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 14 15 16 17 18 19 20 ... 131      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Daniel van Veen
op 4 september 2004

Contact met beheerder >
Contact met Daniel van Veen:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto