Bram Vermeulen

Bram Vermeulen

13 oktober 1946 - 4 september 2004
AMSTERDAM, 04-09-2004 - De cabaretier en schrijver van Nederlandstalige liederen Bram Vermeulen is zaterdagochtend 4 september 2004 overleden. Vermeulen, die dezelfde dag van vakantie uit Italië zou terugkeren, overleed in zijn slaap. Hij werd 57 jaar oud.

Vermeulen is in de jaren zeventig bekend geworden met de cabaretformatie Neerlands Hoop, waarvan ook Freek de Jonge deel uitmaakte. Nadat Vermeulen en De Jonge zelfstandig verder gingen, maakte Vermeulen nog vele albums, die vooral in België succesvol waren.

Het overlijden van Vermeulen kwam onverwacht. Vermeulen overleed in aanwezigheid van zijn dochter. Zij zouden zaterdag samen naar Nederland terugkeren. Zijn vrouw was al eerder van vakantie naar Nederland teruggekeerd voor televisieopnames.

De familie heeft inmiddels afscheid genomen.
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         481 t/m 500 van 2612        Volgende >
Het gebeurt niet vaak dat overlijden van een bekend persoon mij persoonlijk raakt. Maar toen Bram Vermeulen heenging ben ik een paar dagen van slag geweest. Wat was ik onder de indruk van zijn verlegenheid bij zijn optredens. Wat voelde ik me verbonden in zijn man-zijn en alle mooie en zwarte kanten daaraan. Wat heb ik me verbaasd over de diepgang van de teksten en de eenvoud van de muziek. Over zijn kunde op instrumenten. Over het harde werken in kleine theaters. Ik had mhem graag beter leren kennen. 
Op 19 februari 2005
om 23:25 getekend door:
R.u.d.y. .P.i.j.f.e.r.s.
Dit is niet ok
BRAM, je hebt het beste van jezelf aan ons gegeven.
Bedankt daarvoor. 
Op 17 februari 2005
om 15:25 getekend door:
b.e.t.s.i.e.
Dit is niet ok
Geef de wereld het beste dat je hebt,
al zal het wel nooit genoeg zijn.
Geef toch het beste dat je hebt

Zie je ...aan het eind betreft het
een zaak tussen jou en God.
Het was toch al nooit een zaak
tussen jou en de andren...

ged.gedicht Moeder Teresa gegraveerd in de muur - kinderhuis - Calcutta. 
Op 17 februari 2005
om 15:20 getekend door:
b.e.t.s.i.e. .g.o.v.e.r.s.
Dit is niet ok
Om stil van te worden..nog altijd denk ik..eigenlijk wil ik wel eens naar Bram Vermeulen "live" gaan kijken maar dat kan niet meer. Had ik het toch maar gedaan...gelukkig is er nog "rode wijn". Sterkte vanwege ilse. 
Op 13 februari 2005
om 22:21 getekend door:
i.l.s.e. .g.y.s.e.n.
Dit is niet ok
Ik zag Bram Live tijdens Zuiderzinnen (Antwerpen) twee (of was het drie) jaar geleden. Iedereen in de ruimte rondom Bram met zijn piano voelde zich persoonlijk aangesproken, dat zag je. Hij raakte onderwerpen aan die andere meden en leefde zich in het kleinste kind in. Hij was een filosoof en een nederig zoekend mens. Groot in het klein zijn. Ik mis hem, en bewonder zijn levensvisie en levenswijsheid nog steeds. Ik probeer ook - op zijn aanraden, uit het interview bij Titaantjes (radio1) - te vinden en niet te zoeken. Ik word nog alle dagen verrast door wat ik vind. Dag Bram, tot de volgende rit! Lieve groeten, 
Op 13 februari 2005
om 0:09 getekend door:
L.i.l.i.t.h. .K.e.n.i.s.
Dit is niet ok
Bram,
Je blijft mijn inspirator!!!
Marieke 
Op 12 februari 2005
om 18:07 getekend door:
m.a.r.i.e.k.e.
Dit is niet ok
Lieve Bram,

Ik mis je

Jouw "steem" heeft mijn leven veranderd.

Nico 
Op 2 februari 2005
om 22:48 getekend door:
N.i.c.o.
Dit is niet ok
Ik heb slechts één keer het genoegen gehad om Bram live aan het werk te zien, maar ik was vanaf de eerste seconde verkocht. Ik was dan ook vast van plan om geen enkel optreden van hem in de buurt (Leuven, België) over te slaan. Maar het heeft niet mogen zijn...
Ik vind het hartverwarmend dat zovele artiesten de herinnering aan Bram levend willen houden met een "tribute" in Den Bosch. De trip naar Nederland had ik er zonder nadenken voor over, maar helaas zijn beide voorstellingen al uitverkocht. Bram, je hebt voor altijd een plaatsje in mijn hart. 
Op 30 januari 2005
om 23:13 getekend door:
L.i.e.s.b.e.t.
Dit is niet ok
we missen je 
Op 30 januari 2005
om 5:51 getekend door:
k.a.t.h.e.l.i.j.n.e.
Dit is niet ok
BEDANKT BRAM 
Op 27 januari 2005
om 17:32 getekend door:
b.e.t.s.i.e.
Dit is niet ok
Ik herinner me Bram met de Toekomst, op het Rijkslyceum Breda. Daar werd hij mijn held, stoer achter zijn piano, dramatische stem, hees, en toch die woorden die ik nooit kon vinden, die hij aan elkaar reeg. Later ontdekte ik pas Neerlands hoop, zijn Fender Rhodes, achter de dukdalf. Nog later zijn verlegenheid, toen kon hij eigenlijk al niet meer stuk. Zo vaak gedacht, ik wil hem nog eens bedanken voor die uren als puber, meelispelend met 'Marijke', of 'Maak jezelf wat wijs'. Bram heeft me, met en zonder Freek, mede gevormd. Een tijdvak dat belangrijk is geweest en nog is. Hij is al weer even dood, pas nu heb ik woorden gevonden. Slechte, dorre woorden voor zijn nagedachtenis. Ik zie nog zijn ogen, toen Marten Simec hem duidelijk niet geloofde toen hij bekende dat hij verlegen was. Of toen hij vertelde dat hij dacht die verkeerde Franse luitenant te zijn geweest in de oorlog. Ik dacht ook zoiets te moeten zoeken, en reisde af naar Normandië. Honderden paspoppen later, tussen die explosie van beenstukken, helmen, karabijnen, kookgerei, bommen en granaten in, moest ik het erkennen. Ik was dat allemaal niet. Gelukkig maar: verschil moet er zijn. En Bram maakte het verschil tastbaar voor mij. Het is al maanden leeg in mijn hoofd en hart, een geliefde heeft slechts enkele sporen achtergelaten en is nu weg. En hij is er nu ook niet meer, al blijft zijn muziek hier gestold in rijtjes van zilvergoud wachten op weer zo'n troostsessie. Tot dit jaar riep ik: maak me weg na mijn vijftigste, geen idee had ik dat je ook na je vijftigste nog een leegte kon achterlaten. Had ie me weer te pakken...

RJ 
Op 24 januari 2005
om 20:47 getekend door:
R.o.n.a.l.d. .J.a.s.
Dit is niet ok
hij heef rechtop gestaan, maar is nooit op zijn tenen gaan lopen. nu is hij terug gaan liggen. tot een volgende keer,rust goed uit! 
Op 23 januari 2005
om 12:59 getekend door:
L.e.o.n.a.r.d. .v.a.n. .H.e.r.w.i.j.n.e.n.
Dit is niet ok
Nooit meer naar Bram in het theater. Het was zo mooi, zo intiem altijd, prachtig, goed, echt, puur. Fijn dat de CD's er nog zijn. Bram, ik zal je nooit vergeten!
Martijn. 
Op 20 januari 2005
om 21:40 getekend door:
m.a.r.t.i.j.n.
Dit is niet ok
Mannen met baarden zijn nog steeds te mijden maar het gaat eindelijk wat beter 'to cope with' ...
Je was zoveel bram, en dat blijft.
Mie. 
Op 19 januari 2005
om 12:55 getekend door:
M.R.
Dit is niet ok
Bram,
Ruim dertig jaar heb ik je met me mee gedragen. Soms een jaartje verscholen, ergens diep in mijn achterhoofd. Soms, zoals nu, de dag voor de begavenis van mijn moeder, zo ontzettend dichtbij. En ik mis je zoals ik haar mis. Kracht, liefde en tederheid zijn universeel, maar zijn mij door mensen als jij en haar aangereikt. Bedankt daarvoor.
André 
Op 18 januari 2005
om 11:18 getekend door:
A.n.d.r.é. .a.a.n. .'.t. .G.o.o.r.
Dit is niet ok
Bram...ik zal u missen, ik was er kapot van toen ik het vernam over je overlijden!
je was een groot artiest en véél te vroeg van ons heengegaan, je kon mij zo in ervoering brengen met uw soms ontroerende en dan weer grappige teksten.
Vooral die enorme, bijna geniale woordspelingen in één woord MAGISCH...
maar ja,Uw nederlandse liederen zullen voortleven in de harten van uw fans!

ik hoop dat ge het nu beter hebt



BRAM, vaarwel!!! 
Op 15 januari 2005
om 18:33 getekend door:
s.t.e.f.a.n.
Dit is niet ok
Het was december 1991 of 1992,
Barry had een theaterbon die nog voor januari gebruikt moest worden.
We gingen op de gok naar ene Bram Vermeulen,
'nooit van gehoord'. ( we waren 18 of 19 jaar, moet je weten...)
Daar zaten we dan, kleine zaal, 5 of 6 man publiek...wat moet dit worden...
maar...Dit werd 1 van mijn meest gedenkwaardige concerten ooit...
sinds dat moment waren we "fan".
In de tijd die volgde kocht ik, of wij, want mijn vrouw die ik later trouwde was ook direct aangestoken, door zijn teksten, gedichten en stem...,wij kochten dus z'n meeste cd's, en een paar prachtige boeken.
hebben ook nog meerdere optredens live mee mogen maken...
We hebben een hoop meegemaakt in die jaren, en Bram's teksten deden ons veel...
Vorig jaar zouden we nog heen, op Texel in een geweldig theatertje samen met diezelfde Barry en zijn vrouw.
Maar door een plotselinge gebeurtenis in ons leven, konden we helaas niet gaan...
Volgende keer maar weer...
maar helaas.

Bram je was en bent geweldig.
Nog 1 staande ovatie
Arnoud 
Op 14 januari 2005
om 21:54 getekend door:
A.r.n.o.u.d.
Dit is niet ok
Op zoek naar een theatervoorstelling in de goudse schouwburg zie ik bij 26 januari nog de aankondiging van 'zonder titel'2',waar jammergenoeg niks voor in de plaats is gekomen. Maar en levensverhaal houdt toch niet op bij de dood en de liedjes van''Tijdloos'blijven gelukkis voor kippenvel zorgen en raken zo diep in je ziel dat je nooit meer zonder hoeft te leven, ook al is het te stil..en mis je hem zo. 
Op 13 januari 2005
om 14:57 getekend door:
A.n.n.e.m.i.e.k.
Dit is niet ok
DAG BRAM 
Op 13 januari 2005
om 9:06 getekend door:
Dit is niet ok
Ik ben te laat, maar ik heb net zitten luisteren naar het verzamelde werk van Bram. Wat is dit toch weer onrechtvaardig dat zo'n super artiest uit ons midden is weggenomen. Ik hoop dat zijn vrouw en kinderen kracht vinden om dit grote verlies te dragen en wens hen hierbij sterkte. Onmacht, boosheid, het niet begrijpen, waarom. We krijgen er geen antwoord op. In mijn gedachten leeft hij voort en zijn muziek zal ik regelmatig beluisteren. Hij is zo herkenbaar en hij heeft wat te melden. Hele goede teksten. Geweldig Bram wat je hebt nagelaten. Bedankt! 
Op 10 januari 2005
om 19:09 getekend door:
C.a.r.l.a.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 131      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Daniel van Veen
op 4 september 2004

Contact met beheerder >
Contact met Daniel van Veen:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto