Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         361 t/m 380 van 2169        Volgende >
Intens verdrietig, en we zullen hem zo missen,...maar de mooiste bloemen worden als eerste geplukt!!!
Frank en andere familie heeeeeeeeeel veeeeeel sterkte.
Hanny 
Op 24 augustus 2007
om 20:47 getekend door:
h.a.n.n.y.
Dit is niet ok
Lieve Frank, moeder en Paul,
Ik wens jullie heel veel sterkte bij het verscheiden van jullie Jos. Ook hoop ik oprecht dat jullie de kracht vinden dóór te gaan, het zal namelijk niet echt meevallen. Al was Jos geen familie, zelfs voor ons buitenstaanders, is dit verlies heel moeilijk te dragen. Zó snel, zó ziek, dit is niet te bevatten. Maar het is wáár, de Hemel is een sterretje rijker, wij hier op aarde, mogen alleen naar dat sterretje kijken.

Lieve mensen, Jos is er niet meer, leve Jos. Dag lieve Jos. 
Op 24 augustus 2007
om 20:35 getekend door:
H.e.m.m.i.e.
Dit is niet ok
met veel respect zeg ik dit had nooit mogen gebeuren het is een verlies van het theater en tv zijn shows waren geweldig vooral wedden dat wie is er beter dan jos jos we denken aan je 
Op 24 augustus 2007
om 20:18 getekend door:
R.O.N. .B.O.U.W.M.E.E.S.T.E.R.
Dit is niet ok
 
Op 24 augustus 2007
om 20:14 getekend door:
R.O.N. .B.O.U.W.M.E.E.S.T.E.R.
Dit is niet ok
U verdient alle respect!!!

Rust in vrede!!! Nederland vergeet u nooit!! 
Op 24 augustus 2007
om 19:45 getekend door:
A.n.d.r.é. .d.e. .H.o.o.g.e.
Dit is niet ok
Ik was toch erg verdrietig toen ik hoorde dat Jos er niet meer was.En heb er wel een traantje om gelaten.En was blij met de uitzendingen die er over hem waren.
Heel wat mensen zullen je missen
Olga 
Op 24 augustus 2007
om 19:45 getekend door:
O.l.g.a. .t.e.n. .D.a.m.
Dit is niet ok
Jos,

Bedankt voor alles!! Rust zacht!! 
Op 24 augustus 2007
om 19:44 getekend door:
B.e.p. .M.a.a.s.
Dit is niet ok
Lieve Jos, ik vind je helemaal geweldig.
Je bent een heel warm en hartelijk mens.
Ik denk dat ze daarboven heel blij met je zijn.
Je bent altijd zo lekker jezelf geweest, een eerlijk en oprecht mens.

Als het mijn tijd is zou ik het heerlijk vinden als ik je daar zou ontmoeten.
Jou kennende moet dat lukken.
Lieve schat rust lekker uit daar, je hebt het verdient.
Dikke knuffel van mij. 
Op 24 augustus 2007
om 19:08 getekend door:
W.i.l.m.a.
Dit is niet ok
Frank, ik wens je veel sterkte bij het verliezen van Jos, je echtgenoot.
hou de goede dingen heel erg vast!

xxx Hans 
Op 24 augustus 2007
om 18:02 getekend door:
H.a.n.s.
Dit is niet ok
Jos,

Je had het vertrouwen dat het goed is waar je nu bent. Jouw lichaam hoeft niet meer te dienen en is aan het aardse toevertrouwd. Je hebt mooie taken volbracht en verdient het hemelse geluk. Ooit komen wij allen achter het mysterie van de schepper. Wij hoeven niets te vrezen. Met dank dat jij velen mocht raken zullen wij jou missen.
Moge het verdriet worden verzacht en de herinneringen worden gekoesterd. 
Op 24 augustus 2007
om 18:01 getekend door:
A.n.n.a.
Dit is niet ok
Jos, je raakte mij op een hele speciale manier diep in mij hart 
Op 24 augustus 2007
om 17:42 getekend door:
a.g.n.e.s. .v.a.n. .d.e.r. .l.a.a.n.
Dit is niet ok
Je komt oorspronkelijk uit Rotterdam Vreewijk, waar ik zelf ook mijn jeugd heb doorgebracht en waarover je toch alijd met veel liefde sprak.Je bent te vroeg weggegaan maar hebt gelukkig nog wel het slotapplaus meegekregen.Rust zacht en voor FrankSanders, je overige familie, zeker je moeder, en andere vrienden en bekenden veel sterkte met dit toch enorme verlies 
Op 24 augustus 2007
om 17:38 getekend door:
E.r.i.c.
Dit is niet ok
Lieve JOs..
als kind keek ik met mn ouders en zusje en broers naar wedden dat! dat was altijd erg leuk..verder heb ik je gevolgd op TV.en ik vond je een topkerel
altijd lachen en gek op zottegeit. je was een vriendelijke man met een lach..en die gaan wij zeker missen op de ned.televisie! maar in de Hemel ga jij t zeker maken..laat iedereen er ook lachen JOS, en rust in Vrede Toppertje!!
verder wens ik Frank erg veel sterkte en de rest van de familie en vrienden van Jos...
jane x 
Op 24 augustus 2007
om 17:31 getekend door:
j.a.n.e.
Dit is niet ok
Een uniek persoon is niet meer bij ons.Doordat Jos altijd gewoon zichzelf is gebleven,een hartverwarmende persoonlijkheid. Ik wens dan ook Frank en zijn familie heel veel sterkte met dit verlies.Maar gelukkig heeft hij ons zoveel achtergelaten om op terug te kijken. 
Op 24 augustus 2007
om 17:18 getekend door:
k.a.r.i.n.
Dit is niet ok
Dag naamgenoot, net voor onze vakantie gelezen dat je ernstig ziek was en komen terug van vakantie en je begrafenis is bezig. We waren van slag.Zo vlug is het gegaan. Tussen weten en beseffen zit misschien wel een langere tijd.

We denken aan jou Frank en je zoon die nu zonder jou maar met jou verder moeten.

Jos fijn dat je er was, je hebt ons vele malen blij gemaakt en je was er altijd in ons leven, we zullen ju missen,

Frank, familie, vrienden, sterkte en probeer verder het leven te leven!

Groet

Jos 
Op 24 augustus 2007
om 16:57 getekend door:
j.o.s.
Dit is niet ok
Mijn man en ik hadden het er gisterenavond nog over. Als kinderen op zaterdagvavond opblijven want Jos Brink kwam op TV, gezellige familie tv waar we van genoten, helemaal als het dan uitliep want dan mochten we nog langer opblijven.

Fantastisch mens, geweldig mens,
is niet meer, ...
bedankt voor alles,

Frank sterkte met dit grote verlies.

liefs Christiaan Irma en Melody 
Op 24 augustus 2007
om 16:46 getekend door:
C.h.i.r.s.t.i.a.a.n.,. .I.r.m.a. .e.n. .M.e.l.o.d.y.
Dit is niet ok
Lieve Jos,

Bedankt voor de fijne uren in het theater, wij hebben er altijd van genoten.

Frank heel veel sterkte toegewenst voor de toekomst
Daan & Evelien 
Op 24 augustus 2007
om 16:36 getekend door:
D.a.a.n. .B.e.e.m.s.
Dit is niet ok
Wij willen iedereen, Frank in het bijzonder, heel veel sterkte wensen met dit grote verlies van zo'n warme persoonlijkheid...

Hier zijn geen woorden voor ...

Dag lieve Jos ... 
Op 24 augustus 2007
om 16:36 getekend door:
D.e.b.b.y. .e.n. .M.i.c.h.e.l.
Dit is niet ok
zo snel is het ineens voorbij,rust zacht.liefs kitty richard. 
Op 24 augustus 2007
om 16:29 getekend door:
r.i.c.h.a.r.d. .e.n. .k.i.t.t.y.
Dit is niet ok
Jos Brink Een voorbeeld voor ons allen op elk gebied, we missen hem,
Sterkte voor Frank, zijn moeder broers en allen die nabij hem stonden, en dat zijn er nogal wat, Rust in Vrede Waarom? 
Op 24 augustus 2007
om 16:17 getekend door:
G.i.l.i.a. .e.n. .J.a.n. .v.a.n. .V.l.i.e.t.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 16 17 18 19 20 21 22 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto