Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         321 t/m 340 van 2169        Volgende >
Hee toppertje,
Het gaat je goed.
Zorg goed voor mijn dochtertje! 
Op 25 augustus 2007
om 23:56 getekend door:
d.a.a.n.
Dit is niet ok
Dag lieve, vrolijke, positieve, goedlachse man met die mooie, uit duizenden herkenbare stem!

Bedankt voor zoveel mooie uren op tv, ik denk daar met veel plezier aan terug.

Ik wens partner Frank Sanders, uw familie, vrienden en alle nabestaanden heel veel steun in deze verdrietige periode toe. 
Op 25 augustus 2007
om 23:55 getekend door:
Y.v.o.n.n.e.
Dit is niet ok
Nooit meer zal Sandra Reemer ''kroepoekje''horen zeggen en daarmee nederland ook niet meer.Jos,het ga je goed daarboven.Sterkte voor je moeder,frank en alle andere mensen die in jouw gezelschap mochten verkeren.May you rest in peace..God Bless you. 
Op 25 augustus 2007
om 23:55 getekend door:
S.h.o.b.h.a.
Dit is niet ok
HAI DIE JOS , IS HET DAAR NOG EEN BEETJE GEZELLIG JE SNAPT WEL WAT IK BEDOEL,
JE MOET ER TOCH WAT VAN MAKEN , DOE ZE DE GROETJES VAN MIJ.
ER ZITTEN GENOEG MENSEN HEEL DIERBAAR ,OVER JOU MAAK IK ME NIET ZO DRUK , JIJ KOMT ER WEL.
FRANK JOU MAATJE DIE KOMT ER OOK , MAAR DAT HEEFT ZIJN TIJD NODIG IK MOET VAAK AAN HEM DENKEN. 
Op 25 augustus 2007
om 23:32 getekend door:
b.e.p.
Dit is niet ok
Wat een geweldige man was J. Brink. Jammer dat hij is ontgaan. Toen ik hoorde dat-tie ongeneeselijk ziek was sprongen mij de tranen in mijn ogen. En nu hij is overleden ging ik huilen!! Rust zacht J.G. Brink, R.I.P. J. Brink 
Op 25 augustus 2007
om 21:54 getekend door:
G.i.o.
Dit is niet ok
Lieve Jos
Ik kan nu wel onderhand mijn televisie weggooien.
Jij niet meer in mijn huiskamertje,als ik naar jou foto kijk schieten de tranen in mijn ogen.
Wat een lieve man was jij en ben jij,Jos jij zit nu in mijn hartje tussen al mijn dierbaren die ik verloren ben.
Ik denk ook aan jou Frank en Paul en natuurlijk jou moeder en broers want wat zullen die jou missen,daarom wens ik jou dierbare heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Jos het ga jou goed.
Dikke knuffel. 
Op 25 augustus 2007
om 19:54 getekend door:
R.i.c.a.r.d.o.
Dit is niet ok
PETJE AF

VERGEET ZIJN DOOD

HERINNER ZIJN LEVEN 
Op 25 augustus 2007
om 19:41 getekend door:
A.n.n.e.-.L.i.e.s.
Dit is niet ok
Lieve Jos, ik heb met een tranendal, naar je uitvaart gekeken, zo indrukwekkend. je lag in CARRE opgebaard, net alsof je ieder moment een stuk ging opvoeren,helaas, voor ons hier op aarde was dit niet zo. ik weet zeker, dat ze in de HEMEL met jouw kunnen lachen. WAS DIT ALLEMAAL MAAR EEN NACHTMERRIE,dan kwam je weer terug. RUST ZACHT JOS BRINK. 
Op 25 augustus 2007
om 17:18 getekend door:
m.a.r.t.i.n.
Dit is niet ok
Ik was geschrokken van je overlijden en daarna zag ik je uitvaart op tv. Wat een serene en liefdevolle uitstraling had dat. Heel bijzonder. Je bent zeer geliefd in een heleboel kringen, en je wijze woorden zullen een heleboel mensen bijstaan in het verdriet. Ik wens iedereen die Jos liefhad een "lichtje" toe.Dag Jos, Miranda. 
Op 25 augustus 2007
om 17:12 getekend door:
M.i.r.a.n.d.a.
Dit is niet ok
R.I.P 
Op 25 augustus 2007
om 16:45 getekend door:
B. .B.u.n.
Dit is niet ok
Beste hr Brink,

Ik schrok erg van het bericht van een aantal weken geleden dat u ernstig ziek was. Nog groter was de schok het bericht in de krant dat u was overleden. Een goed mens is veel te vroeg heen gegaan, een voorbeeld voor de mensheid. Moge u voor eeuwig rusten in vrede 
Op 25 augustus 2007
om 15:58 getekend door:
A.n.d.r.e.a.
Dit is niet ok
Beste hr Brink,

Ik schrok erg van het bericht van een aantal weken geleden dat u ernstig ziek was. Nog groter was de schok het bericht in de krant dat u was overleden. Een goed mens is veel te vroeg heen gegaan, een voorbeeld voor de mensheid. Moge u voor eeuwig rusten in vrede 
Op 25 augustus 2007
om 15:57 getekend door:
A.n.d.r.e.a.
Dit is niet ok
Heel veel sterkte aan vrienden en familie van Jos. Wij danken hem voor al het plezier dat we van/met/over hem mochten beleven. Frits, Truus en Natascha 
Op 25 augustus 2007
om 15:03 getekend door:
N.a.t.a.s.c.h.a.
Dit is niet ok
Jos Brink was echt zo een man, waarbij je je gelijk thuis zou voelen, grappig vooral die keer dat hij zei, ik tv presentator, nee hoor ik doe maar wat. Dat moment zal ik niet gauw vergeten.
Als hij geintervieuwt werd was het altijd lachen, wat is televisieland een persoonlijkheid armer geworden.
Rust zacht lieve mijnheer Jos. 
Op 25 augustus 2007
om 14:57 getekend door:
H.e.l.e.n.
Dit is niet ok
Rust zacht lieve Jos , bedankt voor veel! 
Op 25 augustus 2007
om 14:20 getekend door:
G.e.r.a.r.d.
Dit is niet ok
Ach Jos, ik zal je missen, kende je alleen van tv, maar toch.
Ik wens de mensen die van je houden heel veel sterkte en kracht toe dit verlies te kunnen dragen.
Rust zacht... 
Op 25 augustus 2007
om 13:28 getekend door:
M.a.r.j.o.l.i.j.n.
Dit is niet ok
Jos, rust zacht. Jij, dierbaar mens,je was een kanjer! 
Op 25 augustus 2007
om 13:20 getekend door:
W.i.m. .v.a.n. .A.s.
Dit is niet ok
Jos was een integer, warm mens waarvan er op deze aarde veel te weinig rondlopen. Als je aan Jos denkt, denk je "wat jammer het was zo'n goed mens"Misschien hoeven goede mensen minder te leren op deze aarde en gaan ze sneller op in het licht. Ik weet het niet. Voor Frank en de moeder van Jos vind ik het heel erg. Veel sterkte. Dieny. 
Op 25 augustus 2007
om 11:55 getekend door:
D.i.e.n.y. .v.a.n. .T.u.i.l.
Dit is niet ok
moeder van jos frank paul en alle familie en vrienden ik wens jullie heel veel sterkte met het verlies van jos ik keek als kind al naar zijn programmas
jos ik heb je nooit persoonlijk gekend maar ik vond je een kanjer en heel liefik hoop dat je vanuit de hemel goed voor jfrank en je moeder en paul zorgt,want ze zullen je missen
jos rust zacht 
Op 25 augustus 2007
om 11:41 getekend door:
h.e.l.m.a.
Dit is niet ok
Gek dat de dood van een,voor mij niet persoonlijk bekende,me zoveel doet.Jos ik hoop dat je op een mooie plek bent,rip.Lieve Frank en Paul en alle anderen,ik hoop dat de herinneringen de pijn ietwat kunnen verzachten 
Op 25 augustus 2007
om 11:05 getekend door:
T.i.n.e.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 14 15 16 17 18 19 20 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto