Josephus Gerardus (Jos) Brink

Josephus Gerardus (Jos) Brink

19 juni 1942 - 17 augustus 2007

Uitspraken van Jos Brink:



Dood wakker worden

Als je jong bent, denk je nog dat je 80 wordt, maar dat is dus niet zo. Je wordt steeds zwakker; je krachten nemen af. Dat vind ik moeilijk om te accepteren. Ik wil niet afbrokkelen en pijn gaan lijden. Het liefst zou ik op een dag gewoon dood wakker worden.



Geloven

Geloven is een groot goed, maar geloven is ook hevig lijden.



Afwezig

Wat zal de voorganger een boodschap aanreiken als de klant niet eens een tas bij zich heeft? In het beste geval komen de mensen nog wel in de winkel, maar lijken ze te afwezig om de handel aan te pakken.

Levensloop

Na zijn middelbare school en toneelopleiding maakte hij zijn debuut in een hoorspel bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie (1959). Hij speelde bijvoorbeeld "Van Bergen" in het bekende hoorspel Testbemanning. Zijn voorkeur ging eerst uit naar een kunstschilderscarrière, maar dat leek zijn vader om financiële redenen een slecht plan.

Brink heeft in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, onder andere bij Tekstpierement samen met Frank Sanders. Wim Sonneveld is altijd één van zijn grote voorbeelden geweest.

In de jaren 1960 was Jos Brink presentator bij de NCRV van het radioprogramma Tussen 10 + en 20 –.
Wobbewoaf (1969) was Brinks eerste soloshow. Zijn echte doorbraak was in de jaren 70, met de musical Maskerade (1979) en zijn eigen tv-show, De Jos Brink Show (1970). Door zijn mooie stem en wat ouderwets aandoende verzorgde dictie viel Brink op.

Op het einde van zijn carrière ergerde Brink zich aan falende métierkennis en slordig taalgebruik op de scène. De presentator ging in tv-beelden over de wereld, nadat hij, in een programma ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, Koningin Juliana spontaan had gekust.

Daarna maakte Brink furore als panellid van de quiz Babbelonië. Ook werd hij bekend met de tv-show Wedden dat..?, De 64.000 Gulden Vraag bij RTL 4 en met het televisieprogramma TV Toppers bij de NCRV. "Wedden dat" was ook in Vlaanderen een druk bekeken TV-programma.

In december 2005 was hij te zien in een musicalbewerking over het leven van tekstschrijver Jacques van Tol. In 2005 speelde hij ook nog de rol van museumdirecteur in de Nederlandse jeugdfilm Sinterklaas en het Geheim van de Robijn van regisseur Martijn van Nellestijn.

Vanaf mei 2006 speelde hij bij Purper. In 2007 zou Brink opnieuw deel uitmaken van dit cabaretgezelschap. In 2006 zou hij wederom meespelen in de nieuwe Sinterklaasfilm Sinterklaas en het Uur van de Waarheid maar door omstandigheden werd deze rol destijds door Purper-collega Frans Mulder overgenomen. Wel bleef hij achter de schermen betrokken bij de productie.

Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich altijd sterk gemaakt voor de acceptatie van homoseksualiteit. Dit niet vanop de barricaden maar eerder vanaf de zijlinie. Brink was jarenlang buddy bij de oecumenische gemeenschap De Duif te Amsterdam. Hij schreef regelmatig bijdragen voor de Gay Krant en werkte een toneelstuk uit rond aids, genoemd Een nieuwe dood. Zelf trad hij in het (homo)huwelijk met collega-artiest Frank Sanders. Het echtpaar woonde in Amsterdam. Het koppel had een adoptiefzoon Paul.

Verder was hij actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif in Amsterdam.
Brink kon vlug wisselen tussen het bruisende showleven en nadien een luisterend oor bieden aan een stervende. Hij getuigde daar vrij locaniek over: "Ik kom op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur langs met mijn luisterend oor".
De presentator gruwde van het vele graffiti in zijn eigen woonomgeving in Amsterdam. Verf en kwast stonden steevast paraat ter bestrijding ervan.

Bron: Wikipedia
Condoleance toevoegen X sluiten
Uw naam:

Uw email (wordt niet gepubliceerd):


Gedenktekst:
 annuleren
Wilt u een SMS ontvangen direct als er een nieuw nationaal register geopend wordt? Stuur dan CONDO AAN naar 3010

We versturen nooit meer dan 5 berichten per week. Deze abonnementsdienst kost 25 cent per ontvangen bericht. U kunt zich afmelden door CONDO STOP te sms-en naar 3010.
< Vorige         261 t/m 280 van 2169        Volgende >
Lieve Jos!
Wat een kanjer was jij , in zovele dingen. Wat een inspirerend mens. Laat voor je echtgenoot en verdere familieleden en vrienden jouw expressie in woord, geschrift, theater een goede herinnering zijn en troost in deze moeilijke tijd. 
Op 30 augustus 2007
om 17:14 getekend door:
G.e.r.a.r.d. .N.i.z.e.t.
Dit is niet ok
Beste familie,

Gecondoleerd, en sterkte na die droevige tijd 
Op 30 augustus 2007
om 15:02 getekend door:
J.a.n.-.W.i.l.l.e.m.
Dit is niet ok
lieve Jos ik zal je zo missen. Ik wens Frank en je moeder en de rest vd fam. heel veel sterkte toe. Bedankt voor al je mooie produkties, boeken e.d. Je was heel bijzonder! XXX 
Op 30 augustus 2007
om 13:46 getekend door:
A.n.k.e.
Dit is niet ok
Ik wens Frank en je hele familie alle sterkte toe die ze nodig hebben, rust nu maar uit jos je was en bent een heel bijzonder mens. 
Op 30 augustus 2007
om 8:20 getekend door:
h.a.n.n.y.
Dit is niet ok
Schatje, kanjer bedankt voor alle mooie jaren. Ik mis je zo vreselijk, het gaat je goed. Dikke knuffel, en natuurlijk zien we elkaar nog eens. 
Op 29 augustus 2007
om 18:00 getekend door:
i.n.k.i.e.
Dit is niet ok
Een bijzonder warm mens. Die ons iets heeft mee gegeven, woorden, gedachten, gevoelens waar wij mensen mee verder kunnen, ons aan kunnen sterken, ons aan kunnen warmen. Dank je Jos.Je was een bijzonder mens. 
Op 29 augustus 2007
om 14:09 getekend door:
A.n.s. .B.r.o.m.
Dit is niet ok
Mooie kerel, rust zacht. 
Op 29 augustus 2007
om 12:04 getekend door:
V.i.n.n.i.e.
Dit is niet ok
Rust zacht, Jos ... 
Op 29 augustus 2007
om 8:19 getekend door:
N.i.c.o.l.e.
Dit is niet ok
Jos,Jos,lieve lieve Jos...Man,man,wie had dit ooit kunnen bedenken...Velen zullen je missen...Bedankt voor het 'hoe' & 'wie' je als mens was...En dat velen je mochten kenden...Bedankt Jos...Ga je goed... 
Op 28 augustus 2007
om 23:53 getekend door:
E.s.t.h.e.r.
Dit is niet ok
Dag Lief,
Ik mis je nu al, 'k zal je nooit vergeten lieve Jos!
xx Max 
Op 28 augustus 2007
om 22:55 getekend door:
M.a.x.i.n.e.
Dit is niet ok
er is een tijd van komen en een tijd van gaan. en lieve jos jij bent veel te vroeg gegaan.. we zullen je miss..

voor de nabestaande heel veel sterkte met dit zware verlies 
Op 28 augustus 2007
om 22:48 getekend door:
a.z.n.-.b.j.o.e.t.y.
Dit is niet ok
vaarwel Jos, we zullen je missen... 
Op 28 augustus 2007
om 21:23 getekend door:
M.a.r.c.e.l.
Dit is niet ok
rust zacht 
Op 28 augustus 2007
om 21:19 getekend door:
a...d.i.j.k.s.t.r.a.
Dit is niet ok
Ik hoorde dat je toch al langere tijd gezondheids-problemen had.Heb je het geweten Jos??Ik hoop dat je nu op een mooi plek bent.rip 
Op 28 augustus 2007
om 20:18 getekend door:
J.a.n.n.i.e.
Dit is niet ok
Wat een akelig nieuws hoorde ik na mijn vakantie. Ik kan het nog niet helemaal geloven. Ik zal zijn aanwezigheid en zijn programma's op tv zeker missen, maar hoe veel meer zullen zijn geliefden hem missen... Gelukkig rust hij in vrede bij zijn Hemelse Vader. 
Op 28 augustus 2007
om 16:08 getekend door:
A.n.n.e.l.i.e.s.
Dit is niet ok
Hij was een mens dat ECHT iets te melden en toe te voegen had.Jammer,Jammer,Jammer!!! 
Op 28 augustus 2007
om 15:09 getekend door:
P.e.t.r.a.
Dit is niet ok
Jos , het doek mag dicht en je mag naar huis , je mag je afschminken , de rode loper mag uit en daarop mag jij wandelen naar een betere en rustigere wereld dan waar je was en verdiend heb je het en bedankt voor wat je de mensen gegeven hebt en dood ben jij pas als je vergeten bent en dat zal niet gaan gebeuren ...jij blijft voor altijd op dat podium staan en deze voorstelling is oneindig . 
Op 28 augustus 2007
om 14:10 getekend door:
W.e.s.l.e.y.
Dit is niet ok
Zo zonde van zo'n gewoon puur mooi mens 
Op 28 augustus 2007
om 13:40 getekend door:
N.o.e.l.l.e.
Dit is niet ok
Lieve Frank, Paul Mama van Jos, en overige familie van Jos...

Ik wens jullie heel veel kracht toe, om dit grote verlies te kunnen dragen en verwerken...

Frank ik denk iedere dag aan jou, en hoop dat jij met al deze steunbetuigingen, een beetje de kracht haalt om langzaam stapje voor stapje door te gaan, want al kende ik jullie niet persoonlijk, ik weet dat Jos dat ook zo gewild zou hebben...Ik weet hoe moeilijk het is Frank om door te gaan na het verlies van je geliefde, maar ook weet ik dat na een tijd, er weer iedere dag wat meer kracht bij komt, en dat de zon ook weer steeds een beetje meer gaat schijnen voor jou, al lijkt het wel of hij nu nooit meer zal opkomen ...Echt met heel mijn hart wens ik je alle sterkte toe, en weet dat Jos jou zal bijstaan in deze moeilijke tijd vanuit de hemel, en trots op jou zal zijn...

In gedachten altijd bij je,

Liefs, Bep een groot bewonderaar van jullie beiden... 
Op 28 augustus 2007
om 11:33 getekend door:
b.e.p.
Dit is niet ok
Lieve Jos, nog steeds verkeer ik ongeloof , kan nog niet begrijpen dat jij er niet meer bent, zo snel weg bij Frank , Paul je moeder, iedereen die jouw dierbaar waren, en de vele nederlanders die zo van jou hielde...Ook ik hield van jou, en altijd als ik je zag op tv, of ik las een boek van jou, kreeg ik weer een stukje kracht om door te gaan...Zelf gaat het niet goed met mij, het leven kan hard zijn, maar ik weet dat als ik aan jou denk dat je mij net als op aarde dat beetje kracht zult geven om weer door te gaan...

Jos ik hield van jou, en dat zal ik altijd blijven doen, en mischien komt mijn wens ooit nog eens uit, en kan ik als mijn tijd gekomen is, boven in de hemel nog eens op je schoot zitten...

Dag lieverd

Bep... 
Op 28 augustus 2007
om 11:17 getekend door:
b.e.p.
Dit is niet ok
< Vorige        1 ... 11 12 13 14 15 16 17 ... 109      Volgende >
Dit register is aangemaakt door:
Beheerder
op 18 augustus 2007

Contact met beheerder >
Contact met Beheerder:


  annuleren

Register verlengen >
Voor dit register is het helaas niet mogelijk een boekje te maken.
Hou me op de hoogte
Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe (nationale) registers geopend worden? Condoleance.nl biedt verschillende mogelijkheden om op de hoogte te blijven, zoals e-mail, Twitter en SMS. Foto